TOP
Zo geef je je badkamer eenvoudig een upgrade
Wonen

Zo geef je je badkamer eenvoudig een upgrade

Heb je met een schuin oog naar een verhuizing zitten kijken? Dan ben je wellicht al snel van dat idee afgestapt. De huizenprijzen liggen immers historisch hoog, waardoor je voor een gemiddeld huis bovengemiddeld veel geld moet betalen.

Wil je de stap naar een ander huis daarom niet zetten? Dan is het wellicht verstandig(er) om je huidige huis van een upgrade te voorzien. Je huidige huis van een upgrade voorzien doe je bijvoorbeeld door je badkamer te upgraden. Een luxe, nieuwe en moderne badkamer is garantie voor veel (nieuw) woonplezier.

Details aanpakken

Je kunt ervoor kiezen om in je badkamer enkele details aan te pakken. Zo kun je voor een andere douchemat kiezen, voor een andere kraan of voor een andere wasmand. Dit zijn hele kleine details, waarmee je de uitstraling van je badkamer lichtjes beïnvloedt. Als je het iets grootser aan wilt pakken, maar wél simpel wilt houden, bieden onderstaande opties uitkomst.

Vervang je bad & douche

Eén van de beste wijzigingen die je door kunt voeren, is het aanpassen van je ligbad. Heb je op dit moment nog een relatief oud bad? Dan heb je ongetwijfeld al gezien dat dit bad bijzonder veel ruimte in beslag neemt. Hoe mooi zou het zijn om een vrijstaand ligbad in je badkamer neer te zetten? Dit bespaart niet alleen een hoop ruimte, maar staat ook een stuk netter/luxer.

Daarnaast kan het ook lonend zijn om je douche te douchen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een inloopdouche met fraaie douchewanden en een regendouchekop kiezen. Als je je douche aan gaat passen, kun je hier oprecht veel kanten mee op.

Vervang de wastafel(s)

Vervang de wastafel(s)

Het kan ook geen kwaad om een aanpassing aan je wastafel(s) door te voeren. Een gekend nadeel van veel oudere wastafels is het formaat. Veel van de oudere wastafels zijn groot, waardoor deze onnodig veel ruimte in beslag nemen. Bovendien zorgt het grote formaat voor een ietwat logge uitstraling. Dat los je snel op door nieuwe wastafels in je badkamer te plaatsen.

Tip: kijk eens naar wastafels die je aan de muur ophangt. Onder de wastafels kun je vervolgens nog een kast neerzetten, waarmee je de nodige opbergruimte creëert.

Kies voor andere tegels

Hoe lang hangen de huidige tegels al in je badkamer? Grote kans dat dit al geruime tijd is. De tegels zien er hierdoor mogelijk niet meer al te fraai uit en voldoen mogelijk ook niet meer aan de actuele trends. Het is dan ook een relatief makkelijke oplossing om nieuwe tegels in je badkamer te (laten) plaatsen.

Dit doe je op een vrij eenvoudige manier: laat de nieuwe tegels over je oude tegels aanbrengen. Dan hoef je de oude tegels ook niet te slopen.

«

»

Close