TOP
Feest Kids

Zo houd je een kinderverjaardag leuk

We zijn geneigd om elke verjaardag een groots feest te maken. Of het nu voor volwassenen is of voor kinderen. Sterker nog: we willen absoluut niet onderdoen voor mensen om ons heen, dus we leggen de lat al gauw elk jaar weer wat hoger. Luxere hapjes, meer soorten taart om uit te kiezen en vergeet vooral niet dat alles spik en span moet zijn voordat de visite arriveert. Maar ook als het om kinderfeestjes en kinderverjaardagen gaat, zijn we onbewust soms echt extreem bezig. Doordat het voor ons niet snel goed is, nemen onze kinderen deze gedachtegang ook over en zijn ze dus niet zomaar blij met wat ze krijgen of hoe hun verjaardag gevierd wordt. Jammer eigenlijk, dat we onze kinderen, mede door onze eigen strijd om de beste te zijn, ontevreden maken. Hoe kun je er juist voor zorgen dat je kind een fijne verjaardag heeft, een leuk feestje zonder dat het je klauwen met geld kost en je alsnog eindigt met een ontevreden mopperend kind?

Stel een budget vast

Heb je binnenkort de verjaardag van één van je kinderen? Stel van tevoren een budget vast voor cadeaus, voor hapjes en drankjes en activiteiten. Sommige ouders geven graag ruim honderd euro uit aan cadeaus, terwijl anderen het bij twintig euro houden. Het gaat kinderen niet om hoe duur het was. Tenminste, niet als ze dit niet mee krijgen. En je kunt met een klein budget al heel wat voor elkaar krijgen. Dit jaar kreeg mijn dochter bijvoorbeeld voor een budget van twintig euro: een fiets, een step en een pakketje Lego. Tweedehands. En maakt het haar wat uit? Nee! Het zag er nog prachtig en netjes uit allemaal en ze heeft er grote schik mee. 

Dit kun je ook vasthouden met het kinderfeestje. Je hoeft niet all out te gaan door te gaan bowlen, zwemmen of naar de binnenspeeltuin te gaan, wat je al gauw meer dan tien euro per kind kost. Helemaal als je ook nog eten bestelt. Er is thuis en in de wijk ook genoeg te doen of te organiseren. Met jonge kinderen is een speeltuin nog leuk of lekker naar het bos! Pannenkoeken eten en een klein zakje snoep mee naar huis!

Maak het niet te druk

Wij hebben vaak het idee dat kinderen het meest genieten als er veel mensen op bezoek komen en er stapels cadeaus worden gegeven. Maar voor veel kinderen is dit juist heel verwarrend. Ze weten door de drukte en de ruimte keuze aan speelgoed niet meer wat ze moeten doen en worden daarom ontevreden en dwars. Kleine verjaardagen zijn vaak veel rustiger voor hen en zorgen niet zomaar voor overprikkelde kinderen. Ze blijven dan veel vrolijker!

Verdeel de aandacht

Op de dag zelf krijgt je kind alle aandacht. Logisch. ‘s Morgens thuis met het gezin en dan ook nog eens op school, in de klas. Trakteren, de klassen rond en vertellen over alle cadeaus die hij of zij heeft gekregen. Uit school heb je dan ook kans op een vermoeid kind. Als je dat al voorziet, kun je ervoor kiezen om het feest voor familie en vrienden te vieren op een andere dag. In het weekend bijvoorbeeld, zodat je kind niet eerst al een lange dag achter de rug heeft.

Hoe zorg jij voor soepel lopende verjaardagen?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close