TOP
Zo houd jij je tuin tiptop in orde
Tuin

Zo houd jij je tuin tiptop in orde

Het weer is prachtig, de zon schijnt, een klein briesje wind en vogeltjes die fluiten. Maar de bladeren liggen rommelig verspreid, het onkruid groeit alle kanten op, de bomen moesten eigenlijk al twee weken geleden gesnoeid worden en het gras is zo lang dat zelfs je kat er in verdwijnt. Je tuin is er behoorlijk aan toe maar dat houdt jou niet tegen. Jij bent bereid om de koe bij de hoorns te vatten en past meteen de volgende adviezen toe.

Verticuteer kale en dorre plekken 

Het gras is groener aan de overkant, dacht je, tot je een grasmaaier bij de hand nam, het gras maaide en je kat terugzag. Het gras is helemaal niet minder groen dan bij de buren, het moest alleen even bijgetrimd worden. Heb je kale plekken in het gras? Zaai ze bij of hark ze open, hierdoor krijgt de bodem meer zuurstof en wordt je gras groener. Wanneer je bodem te weinig voedingsstoffen bevat, grijpt klaver de kans om te groeien. Wanneer je deze natuurlijke indicator tegenkomt bemest je de bodem. Zo verrijk je de bodem met nutriënten, waardoor je gras ook sneller groeit. Daarnaast heeft gras voldoende vocht nodig uit de bodem om optimaal te groeien. Bevochtig de bodem dus tijdens droge perioden.

Snoei je bomen op de juiste moment

Snoei je bomen op de juiste moment

Het gras is klaar, nu begin je aan het werk waar zwaar geschut voor nodig is. Je kijkt even omlaag en ziet dat enkel je klompen gemaakt zijn voor deze klus, dus trek je snel werkkledij aan. Je neemt een takkenschaar en snoeit de bomen zoals ze nog nooit gesnoeid zijn geweest. knip de takken af bij de stam en laat zeker 2/3 over. Let er wel op dat je de bomen in het juiste seizoen snoeit, afhankelijk van de boomsoort. 

Kalk bestrijdt onkruid

Heb je last van onkruid in je tuin? Dan is de zuurgraad van je bodem laag. Dit zorgt er ook voor dat andere planten minder goed voedingsstoffen uit de bodem opnemen. Door kalk te strooien verhelp je dit probleem. Voor deze karwei ga je de zuurgraad van je bodem moeten testen en dus gehurkt zitten. Werkbroeken kopen raden we dan ook aan om je kledij te besparen van schade en vlekken. Nu ook je onkruid weg is en dus alle taken klaar zijn, rest je de laatste karwei: alles opruimen. Je tuin is terug picobello in orde en je geniet er met volle teugen van, tot je beseft dat je ook nog een voortuin hebt.

«

»

Close