TOP
Zo is het om moeder te zijn
Thuis / Lifestyle

Zo is het om moeder te zijn!

Als moeder ben je geweldig, je hebt begrip, engelen geduld en doet alles voor je kids. Geloof jij dat? Echt niet! Als moeder ben je soms een dictator, een stuk ongeduld, word je helemaal gek van je kids en schreeuw je om het voor elkaar te krijgen. Herkenbaar? Natuurlijk is het iets in het midden van dit alles, maar soms…….

Zo is het om moeder te zijn

Er zijn van die dagen, dan denk ik bij mezelf, ben ik nu alweer aan het schreeuwen? Dan hoor ik mezelf gewoon schreeuwen ‘ E R  W O R D T  H I E R  WEL  G E L U I S T E R D’ . Oei denk ik dan een paar seconden later, ben ik weer zover. Moet ik dat wel zo oplossen, het werkt toch niet en toch doe ik het. De maat was even vol. Nou ja, ik ben ook maar een mens, ik kan geen super moeder zijn! Volgende keer (en die komt er) probeer ik het anders.

Er zijn van die dagen, dan denk ik terug aan het ochtend ritueel. Wat een gedoe was het weer om op tijd op school te komen. Dat kreeg ik voor elkaar door alleen maar te zeggen

‘als je dit niet doet, dan mag je ….. niet’ of ‘als je nu niet opschiet, dan zal vast de juf boos zijn’ ooooooo en deze is ook een geliefde ‘als je nu niet aankleed, dan mag je zo beneden geen tv kijken’.

Hmmmm niet echt pedagogisch verantwoord, helemaal niet!! Maar we waren wel op tijd op school. Volgende keer (en die komt er) doe ik het anders. Als ik er meer energie voor heb……

Maar er zijn ook van die dagen, dan smelt je hart. Het zijn van die kleine dingen waar je door wordt verrast, verbaasd en die je moederhart weer op laten laaien. Zoals die spontane kus, dat onverwachte knuffeltje, die geweldige grap van je kind waardoor je even kei hard moet lachen. Moeder zijn is op sommige momenten heel fijn!

Gelukkig heb ik vriendinnen en andere moeders om dit mee te delen. Even bij elkaar zeuren, met elkaar lachen om die grappige of frustrerende momenten, vertellen waarom je een jongensmoeder of een meisjesmoeder bent. Zo is het om moeder te zijn!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close