TOP
Zo kies je energiezuinige verlichting met een warme sfeer
Interieur Wonen

Zo kies je energiezuinige verlichting met een warme sfeer

Goede verlichting in huis is ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat het handig en noodzakelijk is, maar ook voor de sfeer is het erg bepalend. Toch speelt ook je bankrekening én moeder natuur een rol bij de keuze van de juiste verlichting. Wij laten je zien waar je op moet letten bij het kiezen van energiezuinige verlichting die óók voor een warme sfeer in huis zorgt!

Energiezuinige verlichting

Sommige lampen verbruiken aardig wat energie, dus het is geen verkeerd je lampen eens na te lopen en te vervangen voor energiezuinige lampen. Wist je bijvoorbeeld dat als je 10 gloeilampen 3 uur per dag brandt, je jaarlijks €145 aan stroom betaalt? Terwijl je bij dezelfde hoeveelheid LED lampen slechts €15 kwijt bent. Wanneer je op zoek bent naar energiezuinige en duurzame sfeerverlichting, dan is LED verlichting dé oplossing. Hoewel LED lampen vroeger de reputatie hadden van koud, kil en sfeerloos licht is dat tegenwoordig niet meer terecht. Ze zijn vandaag de dag namelijk te koop in allerlei soorten en kleurtemperaturen, zowel warm al koel!

Hier moet je op letten

Hier moet je op letten

Hoe je dan zeker weet dat de desbetreffende LED lamp warm en sfeervol licht geeft? Daar raadpleeg je de Kelvin-waarde voor. Dit getal geeft namelijk de kleurtemperatuur aan. Hoe lager het getal, hoe warmer het licht. Zo zijn lampen met 6000 K(elvin) extreem wit en koel. Kies je voor 3500 K, dan heb je te maken met neutraal wit licht. Wil je warm licht, dan kun je bijvoorbeeld voor 1700 tot 2700 K kiezen.

Elke ruimte een andere Kelvin

Uiteraard verschilt het per ruimte hoeveel licht en warmte je wil of nodig hebt. Zo kun je in de badkamer en keuken bijvoorbeeld beter kiezen voor een fellere lamp met wat koeler licht, terwijl je in de woonkamer minder licht en juist meer warmte nodig hebt. Daarnaast kun je ook heel goed verschillende Kelvin-waardes met elkaar combineren om zo tot de perfecte mix te komen.

Op zoek naar energiezuinige verlichting?

Voilà, nu je weet wat voor soort lampen je nodig hebt is het tijd om ze aan te schaffen en te vervangen! Zie je door de lampen het licht niet meer in de winkel? Maak het jezelf dan gemakkelijk en bezoek deze overzichtelijke webshop in energiezuinige verlichting.

«

»

Close