TOP
Zo kies jij de juiste automatten
Hobby

Zo kies jij de juiste automatten

Vaak wordt het gebruik van een paar goede automatten enorm onderschat. Vooral door jonge bestuurders wordt het vaak met een lachertje afgedaan. Toch is het ontzettend belangrijk dat jij een set goede matten in je auto hebt liggen. Niet alleen ziet dit er natuurlijk een stuk mooier en ook vaak sportiever uit, het zorgt ook voor bescherming van je auto. Daarnaast is het aan te raden om een goed na te denken over een mat in de kofferbak. Vooral wanneer jij je kofferbak veel gebruikt, voor bijvoorbeeld boodschappen en andere zaken, is het verstandig te kiezen voor een kofferbakmat. Zo bescherm je niet alleen je auto, maar dus ook direct de laadruimte. Heb jij nog geen matten in je auto, dan wordt het de hoogste tijd om hier eens serieus over na te gaan denken. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe jij de geschikte matten voor jouw auto kunt vinden.

Zorg voor de juiste maat

De aanschaf van automatten begint natuurlijk met een stukje oriëntatie. Je moet immers wel weten wat je mooi vindt. As je eenmaal weet waar je naar op zoek bent, is het goed ook te kijken of ze deze matten wel in de goede maat hebben. Volkswagen automatten passen bijvoorbeeld niet in elke andere auto. Ondanks het feit dat je mensen vaak hoort zeggen dat de meeste automatten universeel zijn, is dit absoluut niet het geval. Op het oog lijken ze te passen, maar je ziet in sommige gevallen dat je aan de zijkanten bijvoorbeeld wat ruimte overhoudt en dat is nu juist iets wat je niet wilt. Dit zorgt ervoor dat het stof en vuil juist onder je mat kan gaan zitten en dat is nog vervelender dan op je auto mat.

Materiaal van de matten

Materiaal van de matten

Naast de maat, heb je natuurlijk ook de keuze uit allerlei verschillende soorten materiaal. Afhankelijk van het interieur van je auto is het verstandig te kiezen voor matten die hiermee matchen, om een enorme mis match te voorkomen. Zorg er daarom dus voor dat je dit enigszins op elkaar afgestemd. Het kan elkaar namelijk niet alleen versterken, maar zoals je ziet dus ook enorm afbreken. Automatten zijn in verschillende soorten materiaal verkrijgbaar, je kunt het beste een materiaal kiezen dat past bij jouw omstandigheden. Zit je bijvoorbeeld vaak met vieze werkschoenen in de auto, kun je het beste gaan voor rubberen automatten in plaats van voor stoffen automatten. Deze kun je gemakkelijk uit de auto halen en vervolgens met een sopje schoonmaken.

«

»

Close