TOP
Interieur Lente

Zo krijg je het ultieme lentegevoel!

Voor het komende weekend wordt er storm verwacht. En niet zomaar een beetje wind met wat regen, maar een flinke storm, met codes oranje en rood. De storm heeft zelfs een naam gekregen, om aan te geven dat er niet mee valt te spotten. Als je nu naar buiten kijkt, zou je niet geloven dat deze storm onze kant op komt. De zon schijnt volop en de lucht is strak blauw. Zodra je naar buiten stapt hoor je de vogels fluiten, alsof het allang lente is. Kinderen komen uit school en gaan enthousiast buiten spelen in plaats van binnen voor de TV hangen. Je kunt het niet nalaten om te glimlachen als je alle tekenen van nieuw leven weer ziet. Eigenlijk komt het door de klimaatverandering, dat alles al zo vroeg is. Vroege warmte, vroege vogels, vroege planten en bloemen…De dieren zijn zelfs overstuur van deze temperaturen. Maar eerlijk is eerlijk: Na zoveel regendagen is het heerlijk om weer lenteweer te zien en voelen. En hoe geniet je daar zoveel mogelijk van? Hoe haal je dit nieuwe seizoen in huis?

Open die boel!

Natuurlijk gooien we de ramen en deuren niet meteen de hele dag open alsof het dertig graden is, maar hoe heerlijk is het om de muffe de-ramen-hebben-deze-winter-weer-potdicht-gezeten lucht uit huis te waaien? Even een kwartiertje alles open om de slaaplucht uit de slaapkamer te krijgen en de frisse lucht door je huiskamer en keuken te laten stromen. Hartstikke gezond en verfrissend. Je krijgt er zelf ook energie van en zin om van alles aan te pakken!

Groen, groen en groen

Een andere manier om de lente te omhelzen is weer heerlijk veel groen in huis halen. Naar het tuincentrum voor lentebloemen en mooie potten, die op je tafel, vensterbank of in de kast mogen bloeien bij elk zonnestraaltje wat binnenkomt. Er zijn alweer volop narcissen, hyacinten, orchideeën en andere echte lente-bloeiers te koop. Niet alleen bij de tuincentra, maar ook bij verschillende supermarkten staan er stellingen met prachtige bolbloemen te koop! Trek je schoenen aan en ga op jacht voor mooie bloemen om je huis echt lente klaar te maken! Even nieuwe, zonnige energie in huis halen, dat is voor iedereen goed!

De grote schoonmaak of make-over

Het is algemene kennis dat de grote schoonmaak van je huis in de lente gedaan hoort te worden. Natuurlijk heeft niet iedereen een boodschap aan die ‘regel’ maar het is niet gek dat mensen het in de lente deden. Je krijgt toch zin om de boel aan te pakken met dit weer? Nieuwe energie, een stapel motivatie en je bent zo door het huis heen. Lekker in de frisse lucht met de zon op je bol de ramen zemen, stofzuigen, dweilen en dan de deuren en ramen open om te laten drogen!

Voor anderen is dit juist de tijd om de boel een lik verf te geven. Dag grijze muren! Hier komt het hemelsblauwe kleurtje, frisse geel of lichtgroen. Dat geeft je huis een nieuwe look, een nieuw gevoel en zeker een andere sfeer! En wat is er heerlijker dan licht en zonnig buiten en binnen? En natuurlijk is het niet te doen om ook nog eens elk jaar nieuwe meubels te kopen, maar als je de kleur van de bank zat bent, kun je voor weinig geld een hoes kopen om ook je bank een nieuwe look te geven, zodat alles mooi bij elkaar blijft passen! 

Hoe krijg jij het ultieme lentegevoel?

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close