TOP
Thuis / Lifestyle Winter

Zo maak je jezelf winterklaar!

Nog even en de winter breekt officieel aan! Het is dus hoog tijd om ons daar op voor te bereiden! Er zijn dan ook best wat dingen waaraan je kunt denken als je jezelf, je gezin en je huis winterklaar wilt maken! Natuurlijk denken we dan aan de feestdagen, zoals Sinterklaas en kerst, oudjaarsavond en nieuwjaarsdag, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste als het gaat om winterklaar zijn! Hoe zorg je er dan voor dat je winterklaar bent, goed voorbereid en zonder problemen de koude maanden doorkomt? Lees maar mee!

Voeding en vitaminen

De R zit al even in de maand, wat betekent dat we meer vatbaar zijn voor griepjes, verkoudheden en andere ziektekiemen en virussen. Daar willen we ons natuurlijk voor weren, want niemand heeft zin om de dagen ziek op de bank te slijten. Hoe voorkom je dat? Simpel: Zorg ervoor dat je genoeg groenten en fruit binnenkrijgt. Kijk dan ook zeker naar de soorten met de meeste vitaminen. Boerenkool, en eigenlijk alle koolsoorten, zitten boordevol vitaminen, die je zeker in deze koude wintermaanden nodig zult hebben. Dus als jij vitamine A, K en C nodig hebt, is het slim om deze groenten in je voeding mee te nemen! Broccoli, bloemkool, spruitjes en erwten doen ook veel goeds! Zo zie je dat groene groenten je al kunnen voorzien van veel nodige vitaminen. Denk je dat je nog wel een extra boost kunt gebruiken? Zorg er dan voor dat je een goede pot multivitaminen in huis hebt, voor dagelijks gebruik.

De slaapkamer

Eerlijk is eerlijk: ook de slaapkamer heeft een make-over nodig na de zomer. Tijd om de dunne lakens op te bergen en het dikke donzen dekbed tevoorschijn te halen! De gordijnen  gaan weer gezellig dicht en de kaarsjes zorgen voor een warme en gezellige sfeer. Maak er iets romantisch van, een warme en sfeervolle slaapkamer. Dat geeft ook meteen een ontspannen gevoel en dus slaap je lekkerder! Kun je nog wel wat extra’s gebruiken voor een goede nachtrust? Dan kun je denken aan essential oils, die rustgevende invloeden hebben!

Kleding

Vaak is het een beste klus, maar als het eenmaal gedaan is, geeft het ook veel voldoening: de kledingkast omgooien! Alle dunne jurkjes, hemdjes en de sandalen weer in de dozen en de dikke truien, lange broeken en jasjes mogen weer opgehangen en op de planken neergelegd worden. Heerlijk om dikke maillots en leggings te dragen met dit weer! Hoge laarzen erover en een dik gevoerde winterjas erover: knus en winters! En tegen muffe geurtjes in je kleding en in de kast: leg een geurzakje neer, met bijvoorbeeld lavendel of rozen!

Zuurstof

We zijn in de koude maanden erg geneigd om alle ramen en deuren potdicht te houden, om de kou uit huis te houden. Toch is het zeker wel belangrijk om je huis goed te blijven ventileren. Helemaal in de koude maanden. Zo zorg je ervoor dat er altijd een goede luchtvochtigheid in huis is, wat kan helpen tegen een droge mond en keel, hoofdpijn en verkoudheden. Daarbij kun je er ook voor kiezen om meer planten in huis te halen in deze maanden. Wist je dat planten zuurstof uitstoten? Hartstikke gezond dus! En het maakt je huis ook zoveel knusser en gezelliger met al dat groen! Wie houdt daar nu niet van?

Hoe maak jij jezelf en je huis winterklaar?

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close