TOP
DIY

Zo maak jij herinneringen voor je kinderen tastbaar

Wellicht weet je het als volwassenen zelf: het is heel erg leuk om herinneringen van vroeger te hebben, door fotoboeken te bladeren en terug te denken aan je eigen kindertijd. In dit artikel delen we graag een aantal manieren met je hoe je herinneringen voor je kinderen tastbaar kunt maken.

Fotoboeken maken voor je kinderen

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is wel iets dat je moet doen: fotoboeken maken voor je kinderen. Gedurende de dag pak je vast vaak zelf je telefoon erbij om foto’s te maken van je kids. Heel erg leuk! Vergeet ook niet om af en toe een ‘echte’ camera erbij te nemen en de jeugd van je kinderen vast te leggen. Neem iedere maand een moment de tijd om de mooiste foto’s te selecteren en plak ze in een (digitaal) fotoboek. Leuk voor later!

Maak video’s van je kinderen

Ook video’s zijn heel erg leuk. Film kleine stukjes en plak ze in een videoprogramma achter elkaar. Bundel de video’s per jaar en maak er één dvd van. Hoe leuk is het als je kinderen stukjes van zichzelf kunnen terugzien wanneer ze wat ouder zijn?

Maak een herinneringendoos

Een doos met allerlei herinneringen is het mooiste cadeau dat je je (volwassen) kind kan geven. Denk aan de verloren tandjes, het eerste pakje, een plukje haar, het favoriete speelgoed, de beugel die je moest dragen, concertkaartjes, het favoriete t-shirt op de basisschool, het eerste schriftje, de eerste mobiele telefoon. Noem maar op: van alles is een eerste keer of vind je een belangrijk item voor in de kist. Geef de kist cadeau wanneer je denkt dat de tijd zover is en laat je kind de herinneringen voortzetten!

Schrijf iedere dag een zin op

Houd een boekje bij waarin je iedere dag iets schrijft over of voor je kind. Bijvoorbeeld wat jullie die dag hebben gedaan, gegeten, wat het leukste aan deze dag was of juist niet. Van dit soort boekjes zijn er verschillende gemaakt. Bijvoorbeeld waarin je iedere dag een zin kan achterlaten, jouw leven door de ogen van opa of oma, 999 vragen. Alle dagelijkse ‘journals’ zijn te gebruiken voor deze herinnering.

Bewaar de leukste uitspraken van je kind

Ook leuk om te bewaren: de leukste uitspraken van je kind. Wat zei je kind als eerste? Verdraaide je kind per ongeluk een paar woorden en kwam daar de schattigste zin ooit uit? Verzamel deze uitspraken allemaal in een boekje. Ook leuk: dit boekje voortzetten tot de middelbare school. Ook dan kan je kind hilarisch uit de hoek komen!

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close