TOP
Zo organiseer je het leukste diner voor je gasten
Koken Thuis / Lifestyle

Zo organiseer je het leukste diner voor je gasten

Een diner moet altijd lekker zijn. Of het nu een simpel diner is, zelfs fastfood, of een uitgebreid diner met meerdere gangen en de meest luxe gerechten. Naast dat het lekker moet zijn, mag het ook gewoon leuk zijn. En daar zijn wel wat leuke elementen voor te bedenken.

Blindproeven

Wijnprofessionals proeven vaak blind. Dat wil niet zeggen dat ze letterlijk met een blinddoek op zitten te proeven. Ze proeven de wijn dan uit het glas, zonder dat ze weten welke wijn is ingeschonken. Zo wordt een wijn ontleed en/of beoordeeld op kleur, geur en smaak. Het blindproeven kun je ook met je gasten aan tafel doen. Schenk van te voren de wijn in, zodat ze niet zien wat je precies inschenkt. Je kunt ook een sok of aluminiumfolie om de fles doen, zodat het etiket niet te lezen is. Eens kijken of de gasten een beetje kunnen raden welke druif het is of zelfs uit wel gebied de wijn komt. Dat is natuurlijk hartstikke moeilijk, maar wel leuk om te proberen. Om het makkelijker te maken kun je hints geven of multiple choice antwoorden geven.

Blindproeven

Wel met blinddoek

Als we dan toch nog even doorgaan op het blindproeven, dan kun je het ook letterlijk nemen en er een soort spelelement van maken. Haal oogmaskers voor je gasten en schotel ze verschillende gerechtjes voor. Kunnen ze raden wat ze eten? Niet alleen spannend, maar het kan ook nog voor een aantal hilarische momenten aan tafel zorgen. Het is ook leuk om dat met wijn te doen. Want onze ogen geven ons al heel veel informatie over een wijn als we de kleur zien. Schenk eens een Provence rose en een witte wijn als Pinot Grigio in een glas en zet ze naast elkaar voor de gasten neer. Kunnen ze ruiken en proeven dat het gaat om een rosé en een fruitige witte wijn? Dat kan nog lastiger zijn dan je denkt.

Spellen

En zo zijn er nog tal van spellen te bedenken die je tijdens het diner kan doen. Er zijn zelfs bedrijven die gespecialiseerd zijn in ware ‘Murder Mystery’ spellen aan tafel en quizzen die je onder het genot van je hapje en drankje kunt spelen. Zelf kun je natuurlijk heel makkelijk een paar rondes ‘Wie ben ik’ de revue laten passeren of bijkletsen en ondertussen ‘Geen ja, geen nee’ spelen.

«

»

Close