TOP
Zo richt je een design badkamer in
Interieur

Zo richt je een design badkamer in

Wil je jouw badkamer zo strak, stijlvol en modern mogelijk inrichten? Dan is een echte design-uitstraling wat je zoekt. Maar hoe richt je een design badkamer nu eigenlijk in? We geven je een aantal tips ter inspiratie!

1. Ga op zoek naar design meubels en accessoires

Een standaard badkamer blijft er natuurlijk standaard uitzien zonder design meubelstukken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een design verwarming, om die oude radiator te verwarmen? Zo’n strakke, moderne verwarming zorgt er direct voor dat je badkamer een hippe uitstraling krijgt (en houdt ook je handdoeken lekker warm).

2. Werk met strakke lijnen

Strakke vormen en lijnen zijn een belangrijk kenmerk van een design badkamer. Hoe meer lijntjes je terug kunt zien in de indeling, hoe beter! Probeer meubelstukken bijvoorbeeld op dezelfde lijn te plaatsen, en kies voor rechthoekige vormen in plaats van afgeronde randen. Heb je een wat kleinere ruimte? Creëer dan optisch ruimte door bijvoorbeeld een grote spiegel boven de wastafel of aan de muur te hangen. Ook grote tegels en neutrale kleuren kunnen voor een ruimtelijk gevoel zorgen!

3. Gebruik ronde vormen alleen subtiel

Hoewel je zoveel mogelijk strakke, rechte lijnen terug moet laten komen in je badkamer, is het wel goed om er op een speelse manier wat ronde vormen in te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een ronde wastafel op je rechthoekige badkamermeubel. Of een rondje spiegel tegen je strak gelijnde tegelmuur.

4. Zorg voor ruimte

Zorg voor ruimte

Hoe groot of klein je badkamer ook is: een ruimtelijk gevoel is erg fijn. Je kunt dit doen door zoals eerder aangegeven spiegels te plaatsen en grote tegels te gebruiken, maar ook door vrijstaande meubelstukken te plaatsen. Het liefste meubelstukken op pootjes, zodat er ook onder de meubels vloeroppervlak zichtbaar is. In grote lijnen geldt de volgende regel: hoe meer vloer er zichtbaar is, hoe ruimtelijker een badkamer voelt!

5. Zoek naar de nieuwste innovaties

Een design badkamer gaat natuurlijk gepaard met de nieuwste innovaties op het gebied van badderen en douchen. Vervang de standaard douchekop dus bijvoorbeeld door een stortdouche, of vervang je huidige badkuip door een jacuzzi. Zo ziet het er niet alleen geweldig uit, maar kun je er ook heerlijk ontspannen!

6. Moderne verlichting

Een simpele plafondlamp voldoet aan de eisen, maar geeft geen design uitstraling. Zoek naast de functionele verlichting dus waar mogelijk ook de trends op. Een LED strip achter je wasbak, je spiegel en je douchecabine bijvoorbeeld. Of een spotje aan de muur waar je een design kunstwerk uitlicht. Verlichting kan ontzettend veel doen!

Wat vind jij van de design stijl voor de badkamer?

«

»

Close