TOP
Praktisch

Zo word jij fitter tijdens(!) jouw kantoorbaan

Voel je je halverwege de werkdag ontzettend moe? Heb je last van een concentratiedip en verdwijnt jouw focus als sneeuw voor de zon? Dan is het belangrijk om te werken aan jouw gezondheid, zodat je een werkdag beter vol kunt houden. Wist je dat je tijdens jouw kantoorbaan ook prima kunt werken aan jezelf én jouw werkzaamheden? Door goed voor jezelf te zorgen, kun je nog er nog beter voor anderen zijn. Daarom in dit artikel handige tips en tricks die je kunt doen om fitter te worden, terwijl je gewoon aan het werk bent! Ben je klaar om fitter te worden? Aan de slag!

Een goede werkhouding

Een goede houding tijdens het werken is minstens zo belangrijk. Je hebt maar één lichaam, daarom is het extra belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Staat jouw bureau op de juiste hoogte en is jouw stoel goed afgesteld? Ook kan je het scherm kantelen en het beeld goed instellen, zodat je jouw ogen niet tekort doet. Beschik je nog niet over een goed bureau? Vraag jouw baas om te investeren. Een zit sta bureau kopen heeft een duurzaam effect en zorgt ervoor dat je je fitter blijft voelen. Wist je dat je ook speciale oefeningen kunt doen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden om je sterker  te maken? Er zijn uiteenlopende oefeningen online te vinden die je bijvoorbeeld achter je bureaustoel kunt doen, zonder dat het opvalt!

Minder suikers eten

Ga aan de slag met het tackelen van jouw concentratiedip. Deze kan bijvoorbeeld ontstaan, doordat je veel suikers eet (denk aan lekkere tussendoortjes; een taartje hier, een koekje daar…). Door meer water te drinken in plaats van limonade, koffie of frisdrank kan je al een positief verschil creëren. Ook gezonde tussendoortjes zorgen ervoor dat je je fitter gaat voelen. Neem bijvoorbeeld lekker fruit mee, een banaan geeft energie en een appeltje is lekker verfrissend. Perfect om tijdens jouw dip (of liever net daarvoor) te eten zodat je jouw werkdag beter vol kunt houden. Suikers slurpen energie, door deze te vermijden of te vervangen ben je al hartstikke goed bezig!

Meer bewegen op een werkdag

Zit je al snel heel wat uurtjes achter de computer zonder je te verplaatsen? Ben je geneigd om te blijven plakken op deze plek totdat het licht uit wordt gedaan? Daar moet verandering in komen! Het is echt ongezond om je lichaam deze beweging te ontnemen; daar is een mens simpelweg niet voor gemaakt! Urenlang een computerhouding aannemen is geen natuurlijke houding, dus denk voor jezelf na hoe je meer beweging door de dag heen kunt creëren. Loop bijvoorbeeld een rondje buiten in de pauze, pak de trap in plaats van de lift of ga regelmatig naar de keuken om water bij te vullen in het glas. Zo drink je meer én kom je ook sneller in beweging. Deze bewegingen maken je trouwens ook een stuk scherper, je komt even los van de activiteiten waardoor je er later met een frisse blik weer naar kunt kijken.

De voordelen van fit worden

Als je fitter bent als werknemer, gaat ook jouw ziekteverzuim omlaag en werk je efficiënter. Je bent scherper, beschikt over meer concentratie en daardoor kan je kwaliteit opleveren. Hoe fitter je bent, hoe beter je tijdens jouw werk presteert. Ook voel je je na de werkzaamheden goed genoeg om het privé fijn te hebben. Een fitte levenshouding is zo waardevol; ga aan de slag met jezelf voeden in plaats van vullen en ontdek welke beweging goed voelt voor jou. Maak van fit worden een prioriteit!

«

»

Close