TOP
Zo zorg je voor een gezellige entree
Interieur Wonen

Zo zorg je voor een gezellige entree

Wanneer je denkt aan de entree van je woning zal je niet direct opspringen van enthousiasme. Dit is namelijk niet een ruimte die men veel aandacht geeft als het neerkomt op styling. De hal is de eerste ruimte die gasten zien als ze bij je langskomen en daarbij ook de laatste ruimte voordat ze weer vertrekken. Je mag hier dus best wat meer aandacht aan besteden om deze een beetje leuk aan te kleden. We geven je graag wat tips om jouw hal eruit te laten springen en een verpletterende indruk achter te laten bij je gasten.

De essentiële benodigdheden

In de hal zijn er een aantal items essentieel. Denk hierbij aan een kapstok of garderobe, een kastje of dressoir waar je sleutels en kleingeld kwijt kunt en een deurmat en een plek om schoenen op te bergen. Dit zijn toch wel belangrijke dingen die je niet zomaar weg kunt laten uit de hal. Daarnaast is het ook handig als de hal goed verlicht is, dus een paar wandlampen zullen ook van pas komen.

Wat extra aankleding

Wat extra aankleding

Net zoals je dit met andere ruimten in huis ook doet, kun je de hal best wat aankleden. Denk hierbij aan een mooi vloerkleed, een gezellige plant of een mooi bijzettafeltje met een decoratieve vaas. Je stapt hier elke dag je huis binnen en dan mag je best blij worden van je eigen entree. Het lijkt wellicht wat over de top, maar dat hoeft het echt niet te zijn. Houd het simpel, maar elegant. Gooi niet de volledige hal vol zodat deze gedecoreerd is maar denk er echt even goed over na.

Mooie meubels

Al is je hal nog zo klein, met wat mooie meubels wordt deze direct een stuk gezelliger! Zoals eerder genoemd kun je een smal dressoir neerzetten, waar je direct ook wat opbergruimte van kunt gebruiken. Ook kun je een bankje neerzetten waar je bijvoorbeeld op kunt zitten om je schoenen aan te trekken. Kijk naar meubelen die direct ook opbergruimte bieden, want dit voorkomt een rommelige hal en is toch vrij essentieel voor deze ruimte. Tot slot is een kast om jassen en tassen in te hangen best een fijne toevoeging, ook als je al een kapstok hebt. Je draagt namelijk niet al je jassen in elk seizoen, dus het is best fijn om ze dan even op te kunnen bergen.

«

»

Close