TOP
4 tips als je je verbouwing gaat uitbesteden
Wonen

4 tips als je je verbouwing gaat uitbesteden

Sommige mensen hebben twee linkerhanden, terwijl anderen juist hartstikke handig zijn. Reken jij jezelf tot de eerste groep en staat er een verbouwing op het programma? Dan is het niet handig om hier zelf mee aan de slag te gaan. De kans is dan namelijk groot dat er iets misgaat. Besteed een verbouwing daarom liever uit aan vakmensen. Als je een verbouwing nog niet eerder uitbesteed hebt, weet je misschien niet precies hoe je dit aanpakt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. De volgende vier tips komen namelijk van pas als je je verbouwing gaat uitbesteden.

1. Ga op zoek naar de juiste vakmensen

Als je van plan bent om een verbouwing uit te besteden, moet je allereerst de juiste vakmensen vinden. Welke vakmensen je nodig hebt hangt af van het werk dat er moet gebeuren. Ben je van plan om jouw woning uit te bouwen? Dan heb je waarschijnlijk een metselaar, dakdekker, elektricien en loodgieter nodig. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de uitbouw door een professional te laten stucen, schilderen of behangen.

2. Neem de tijd om een vakman te vinden

Het is belangrijk om de juiste vakmensen te vinden als je een verbouwing wilt uitbesteden. Je wilt immers niet dat een vakman slecht werk levert. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar helaas zijn er genoeg mensen die zich voordoen als vakman terwijl ze dit niet zijn. Zij komen bij je langs om aan de slag te gaan, maar hebben mogelijk geen idee wat ze doen. Ondanks dat het resultaat misschien niet is zoals gehoopt, krijg je wel een torenhoge rekening. Daarom is het niet verstandig om de eerste de beste vakman in te schakelen die je tegenkomt. Zoek eerst goed uit met wie je te maken hebt en kijk of er reviews en beoordelingen over de vakman te vinden zijn. Zodoende voorkom je dat je spijt krijgt van je keuze.

Neem de tijd om een vakman te vinden

3. Schakel een aannemer in

Verbouwen is iets wat de meeste mensen niet dagelijks doen. Geldt dit ook voor jou? Dan weet je misschien niet welke vakmensen je allemaal nodig hebt en waar je deze vindt. Overweeg in dat geval een aannemer in te schakelen. Zo’n iemand coördineert de volledige verbouwing en zorgt ervoor dat alles geregeld wordt. Een aannemer koopt het materiaal in, vraagt vergunningen aan en zorgt dat de juiste vakmensen op het gewenste moment aan de slag gaan. Door een aannemer in te schakelen heb je zelf amper omkijken naar een verbouwing.

4. Zoek uit wat je zelf kunt doen

Een verbouwing kost behoorlijk wat geld. Besteed je alles uit aan vakmensen? Dan wordt het alleen nog maar duurder. Woon je in Amsterdam, dan kun je met een aannemer in Amsterdam overleggen wat je eventueel zelf kunt doen om de kosten te drukken. Er zijn vast wel klusjes waar niet per se een vakman voor nodig is, zoals het slopen of het afvoeren van bouwafval. Wanneer je dit soort dingen zelf doet, valt de prijs voor een verbouwing mogelijk een stuk lager uit. Het nadeel hiervan is dat je zelf toch nog behoorlijk druk kunt zijn met een verbouwing.

«

»

Close