TOP
Verkoop je oude zilveren items
Thuis / Lifestyle

Verkoop je oude zilveren items

Zilver verkopen wordt steeds populairder en zilver heeft een groot voordeel ten opzichte van goud. Waar goud eigenlijk alleen in sieraden vorm is om in te leveren, kun je met zilver alle kanten op. Zo heb je naast zilveren sieraden ook zilveren munten, lepels en ander bestek. Wellicht dat je nog wat van deze dingen bij je grootouders op zolder kunt vinden. Het kan ook zijn dat je zelf een verzamelaar bent van bepaalde zilveren items en deze nu wilt wegdoen. Je kunt hier een leuk zakcentje mee verdienen. Weet je echter niet hoe en waar je moet beginnen lees dan dit artikel. Wij delen een aantal tips waar je op moet letten.

Spit door je bezittingen

Ruim eens al je kasten op en kijk eens wat er allemaal tevoorschijn komt. Wellicht heb je nog oud bestek van zilver dat ergens ligt stof te happen of misschien vind je nog oude kettinkjes die je niet meer draagt. Als je alles bij elkaar gesprokkeld hebt, moet je controleren of het wel echt zilver is. Je mag in Nederland alleen zilver verkopen als het voorzien is van een keurmerk. Voor zilver is dat keurmerk oftewel code ‘925’. Dit is een bewijs dat het zilver bevat en je kunt aan het soort code zien hoeveel zilver in je item zit. Aan de hand van dat percentage krijg je een vergoeding op basis van de huidige zilverprijs.

Geen code zichtbaar

Soms is de code vervaagd of je hebt een item uit het buitenland waardoor er geen code opstaat. Het kan ook zijn dat iemand het item zelf heeft gemaakt waardoor er geen keurmerk aanwezig is. Je kunt dan toch achter het zilvergehalte komen, omdat er altijd wel iets van een cijfer of code opstaat. Weet je het toch niet zeker, kun je het altijd laten controleren bij een juwelier. Zij kunnen met speciale apparatuur checken of het om echt zilver gaat en hoe hoog dit percentage is.

Ouderwets servies en bestek

Ouderwets servies en bestek

Naast sieraden en zilveren munten zijn er nog meer zilveren items die je in kunt leveren. Je kunt namelijk ook servies en bestek van zilver inleveren. Misschien heb je nog wat op zolder staan, vind je nog wat bij je grootouders of wie weet scoor jij wel een item in de kringloopwinkel.  In de kringloopwinkel zijn veel schatten te vinden als je weet waar je moet zoeken. Om erachter te komen of het echt zilver betreft, kun je een trucje uitvoeren. Probeer het eens te buigen, zilver is namelijk zachter dan metaal. Echt zilver geeft weinig weerstand en is makkelijk te buigen, doe het wel voorzichtig. Je wilt het natuurlijk niet kapot maken.

«

»

Close