TOP
4 tips om je peuter zindelijk te maken
Kids

4 tips om je peuter zindelijk te maken

Veel ouders kunnen niet wachten tot hun kindje zindelijk is. Eindelijk van die eindeloze stroom luiers af. Je kindje wordt echter niet zo maar uit zichzelf zindelijk. Dat is iets waar je echt een handje bij zult moeten helpen. Hoelang zindelijkheidstraining duurt, verschilt per kind, maar je bent er al snel drie maanden mee bezig voordat je kind écht aanvoelt dat het naar de wc of op het potje moet. In dit artikel geven we alvast x tips om je peuter zindelijk te maken.

Wanneer begin je met zindelijkheidstraining?

De ideale leeftijd om te beginnen met zindelijkheidstraining ligt tussen de achttien en twintig maanden. Kinderen krijgen op deze leeftijd namelijk steeds meer interesses en vinden het superleuk om nieuwe dingen te leren. Ze worden steeds nieuwsgieriger naar de wc en het water dat er doorheen stroomt is ook erg interessant. Bijkomend voordeel is dat ze daarnaast ook nog eens vóór de twee = nee fase zitten.

Hoe kun je je peuter het beste zindelijk maken

Hoe kun je je peuter het beste zindelijk maken?

Het belangrijkste bij zindelijkheidstraining is dat je er een leuk moment van maakt. Jaag je kindje niet op en zorg ervoor dat je kleine spruit zich veilig en ontspannen voelt. Je zult zien dat je zo de snelste resultaten behaalt. Hieronder vind je x tips om je peuter zindelijk te maken.

1.    Maak de zindelijkheidstraining leuk

Koop een leuk potje en zet het op een duidelijk zichtbare plek, bijvoorbeeld in de woonkamer. Er bestaan allerlei grappige, avontuurlijke potjes. Het beste plaspotje geeft bijvoorbeeld applaus als er iets in komt. Het kan ook leuk zijn om het potje in de wc te zetten en samen te gaan plassen.

2.    Begin op een rustig moment

Kies een rustig moment uit om te beginnen met de zindelijkheidstraining. De vakantie is daar een goed moment voor, omdat je dan alle tijd hebt. Bijkomend voordeel is dat je goed een routine kunt aanhouden als je niet allerlei verplichtingen hebt.

3.    Wees consequent

Kies vaste momenten om je kindje op het potje te zetten. Je kunt het een beetje vergelijken met je kindje eten geven. Hiermee wacht je ook niet tot de kleine spruit letterlijk brullend van de honger naast je staat. Doe dit ook met op het potje gaan. Bijvoorbeeld na het slapen of het eten.

4.    Geef het goede voorbeeld

Zoals aangegeven vindt je kindje het vanaf een maand of 18 reuze spannend wat jij daar nou eigenlijk op die wc aan het doen bent. Je zult merken dat je kindje regelmatig achter je aan drentelt als je zelf naar de wc gaat. Maak hier gebruik van. Zet het potje in de badkamer en nodig je kindje uit om hetzelfde als jij te doen. Vind je kindje zo’n potje maar niks of is je kleine spruit toe aan een volgende stap, neem dan eens een kijkje op de Best Verkochte website. Hier vind je naast potjes ook toiletbril verkleiners. Je zult zien dat je kindje in no time zindelijk is!

«

»

Close