TOP
6 voordelen van een onzichtbare beugel
Beauty

6 voordelen van een onzichtbare beugel

Heb je scheve tanden en wil je hier iets aan doen? Dan biedt een beugel uitkomst. Veel mensen denken dat zij hiervoor naar een orthodontist moeten, maar dit is niet nodig. Je kunt namelijk ook voor een onzichtbare beugel kiezen. Heb je nog niet eerder zo’n beugel gehad? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar de voordelen van een onzichtbare beugel. Wij zetten er in deze tekst 6 voor je op een rijtje.

1. Valt nauwelijks op

We beginnen met één van de voordelen van onzichtbare beugels: ze vallen nauwelijks op. Dit is een groot verschil met een blokjesbeugel of buitenboordbeugel. Als je één van deze beugels draagt, is dit eigenlijk altijd zichtbaar. Aligners – zoals onzichtbare beugels officieel heten – worden namelijk gemaakt van transparant kunststof. Jouw tanden zijn zichtbaar door de beugel heen, waardoor iemand bijzonder goed moet kijken om te zien dat je een beugel draagt.

2. Makkelijk in en uit te doen

Een tweede voordeel van een onzichtbare beugel is dat je hem makkelijk in en uit kunt doen. Je plaatst hem namelijk gewoon over je tanden heen. Doordat de beugel op maat gemaakt wordt voor jouw gebit, past hij altijd perfect. Ook het uitnemen van een onzichtbare beugel is een fluitje van een cent. Hierdoor hoef je niet lang te prutsen om de beugel ui je mond te halen als je iets wilt eten.

3. Snel schoon te maken

Ondanks dat je een onzichtbare beugel uitdoet tijdens het eten, kunnen er toch etensresten aan blijven plakken. Daarom is het belangrijk dat je hem goed schoonmaakt. In principe is het voldoende om de beugels af te spoelen onder de kraan. Gebruik hier alleen koud water voor en geen warm water. Zijn je beugels vies? Maak ze dan schoon met milde zeep.

4. Snel resultaat

Snel resultaat

Met een traditionele beugel kan het lang duren voordat je resultaat ziet, maar met een onzichtbare beugel van DR Smile is dit niet het geval. Dit geldt overigens alleen als je de beugel(s) op de juiste manier gebruikt en minimaal 22 uur per dag draagt. Wanneer jij je hier keurig aan houdt, zie je vaak al binnen een paar weken resultaat.

5. Geen pijnlijke tanden

Heb je vroeger een traditionele beugel gehad? Dan is de kans groot dat je regelmatig pijnlijke tanden hebt gehad. Met aligners hoef je hier niet bang voor te zijn. Onzichtbare beugels horen namelijk geen pijn te doen. Je kunt alleen wat meer druk op je tanden ervaren nadat je een nieuwe onzichtbare beugel in gebruik hebt genomen.

6. Goedkoop

Een laatste voordeel van onzichtbare beugels is dat ze vaak een stuk goedkoper zijn dan traditionele beugels. Dit komt vooral doordat er geen orthodontist aan te pas komt. Je krijgt meerdere aligners thuisgestuurd en wisselt zelf wanneer het tijd is voor een nieuwe.

«

»

Close