TOP
Dit zijn de voordelen van zelf je badproducten maken
DIY

Dit zijn de voordelen van zelf je badproducten maken

Gebruik je veel verschillende soorten badproducten? Dan kan dat best hoog in de kosten oplopen. Wist je dat het ook mogelijk is om zelf je badproducten te maken? Van een shampoo tot scrub, het kan allemaal. Benieuwd van de grootste voordelen daarvan? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Je bent minder geld kwijt

Een van de grootste voordelen van zelf je badproducten maken, is dat je minder geld kwijt bent. Aan commerciële badproducten hangt vaak een flink prijskaartje. Als je zelf aan de slag gaat met het maken van cosmetica, dan hoeft jou dat niet zo veel geld te kosten. Ingrediënten zijn vaak in grote hoeveelheden te koop, waardoor je er een lange tijd vooruit mee kunt. Bovendien zijn zulke ingrediënten vaak prima betaalbaar.

De perfecte producten samenstellen

Wat ook een voordeel is van je eigen badproducten creëren, is dat je de mogelijkheid hebt om de perfecte artikelen samen te stellen. Jij bent de baas en bepaalt welke ingrediënten je toevoegt aan een bepaald product. Als jij bijvoorbeeld graag alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt, dan is dat eenvoudig mogelijk. Je kunt voor toevoegingen kiezen die voor jouw huid het beste werken. Je hebt helemaal zelf de controle en dat is ontzettend fijn. Ga zelf aan de slag met een zeep maken of creëer je eigen bodylotion of bruisballen!

Leuk om te doen

Leuk om te doen

Zelf je badproducten maken is ook gewoon hartstikke leuk om te doen. Je kunt experimenteren met verschillende producten en ingrediënten, waardoor je eindeloos mogelijkheden hebt. Heb je eenmaal een goede shampoo gemaakt? Dan kun je de andere keer aan de slag met bijvoorbeeld een scrub. Experimenteer met verschillende geuren, kleuren en ingrediënten. Het is een creatief proces waar je veel plezier uit kunt halen. En hoe tof is het om te zeggen dat je een aantal eigen producten in je badkamer hebt staan?

Gevoel van voldoening

Nog een reden om je eigen badproducten te realiseren, is dat het je een gevoel van voldoening geeft. Lukt het je om een goed werkend of lekker ruikend product te maken? Dan is dat iets om trots op te zijn. Je hebt dat tenslotte gemaakt met behulp van je eigen creativiteit. Dat geeft een boost aan je zelfvertrouwen en moedigt aan om nog meer van zulke projecten op te pakken.

Of je nu kiest voor bruisballen maken of een nieuwe scrub nodig hebt, het zelf maken van je badproducten heeft diverse voordelen. Het is in ieder geval het proberen waard. Misschien is het voor jou wel een uitkomst!

«

»

Close