TOP
Hoe zorg je ervoor dat je planten en huisdieren zich thuis voelen?
Huisdieren Thuis / Lifestyle Wonen

Hoe zorg je ervoor dat je planten en huisdieren zich thuis voelen?

Hou jij ook zo van leven in huis? Kun je ontzettend genieten van bloemen en planten die je huis opfleuren? En je huisdier dat je blij tegemoet komt lopen wanneer je thuis komt? Door je planten en huisdieren een goede thuis te geven, zorg je ervoor dat zij zich goed voelen en bijgevolg voor een fijne sfeer bij je thuis zullen zorgen. Hier lees je hoe je goed voor je huisdieren en planten kunt zorgen.

Warm nest

Een hond is het meest trouwe huisdier dat je je kunt voorstellen. Hij is met weinig tevreden, en zal altijd blij zijn om je te zien en je dan enthousiast te laten begroeten. Om je trouwe viervoeter een fijne thuis te geven, zijn er een aantal dingen die je echt in huis moet halen. Zo is het belangrijk dat je hond een hondenhok heeft. Dit is zijn veilige nestje waar hij in kan rusten en slapen. Welk hondenhok je kiest, hangt af van de grootte van je hond. Een hondenhok hoeft niet reusachtig te zijn; je huisdier moet hier niet in spelen. Als hij hier comfortabel in kan liggen, is het hok groot genoeg. Verder is het belangrijk om een eet- en drinkbak te voorzien die je dagelijks reinigt. Uiteraard heeft je hond nood aan aangepaste hondenvoeding. Zorg ook voor diervriendelijk speelgoed, waarmee je beste vriend zich kan uitleven. Speeltjes die niet specifiek voor honden gemaakt zijn (zoals baby speelgoed, tennisballen of stokken), kunnen gevaarlijk voor hen zijn.

Persoonlijkheid en stijl

Ook je planten hebben nood aan een aangepast “nestje”. Een goede bloempot op maat van je binnenplant, zorgt ervoor dat je plant zich goed voelt, flink kan groeien en regelmatig in bloei zal komen te staan. Bovendien zorgt binnenpotterie ervoor dat je persoonlijkheid en stijl in je interieur binnenbrengt. Welke bloempot je best aankoopt, hangt af van de grootte van je kamerplanten en van je persoonlijke smaak. Je vindt bloempotten dan ook in allerlei maten, kleuren en uitvoeringen. Verder kan ook het materiaal je keuze bepalen; kies je voor een natuurlijk materiaal zoals keramiek, of voor een strakke metalen of multi-inzetbare plastic bloempot?

Waarom kiezen voor een bloempot?

Waarom kiezen voor een bloempot

Ja, het is waar, je hoeft je kamerplanten niet per se in een bloempot te zetten als ze in een standaard pot staan die groot genoeg zijn. Toch is zo’n pot een goed idee wanneer je je plant wat meer elan wil geven en ervoor wil zorgen dat hij helemaal bij de rest van je interieur past. Verf je de muren of ga je voor een andere stijl in huis? Geen probleem; een bloempot kun je gemakkelijk vervangen door een nieuw, meer aangepast, exemplaar. Verder kun je een gekleurde bloempot gebruiken om een accentkleur in je woning te benadrukken. Ten slotte zorgt zo’n toffe bloempot meteen voor sfeer en gezelligheid in je woning, en dat wil toch iedereen?!

«

»

Close