TOP
Creatief Instagramkanaal starten? Zo doe je dat!
Hobby Instagram

Creatief Instagramkanaal starten? Zo doe je dat!

Ben jij het liefste in de weer met het maken van allerlei creatieve meesterwerken? Heb je er ook nog eens talent voor en sta jij in je vriendenkring bekend als de crea bea? Dan is het zonde om dat vandaag de dag allemaal voor jezelf en je naaste omgeving te houden. Je zult met jouw ideeën en creaties ongetwijfeld anderen inspireren, wellicht ontstaat er zelfs wel vraag naar jouw spullen en is het openen van een webshop een volgende stap. Of wat dacht je van leuke samenwerkingen met andere creatievelingen? Allemaal opties wanneer jij start met het onderhouden van een Instagram kanaal. Maar die eerste stap om daadwerkelijk te starten kan behoorlijk lastig zijn. Wat ga je posten en hoe pak je dit aan? Hier de tips op een rij.

De juiste spullen

Wanneer je echt besluit werk te gaan maken van een Instagramaccount wat toegewijd is aan jouw creatieve hobby, dan is het slim om vooraf de beste spullen aan te schaffen die er zijn. Qua smartphone is dat de Samsung Galaxy S23. Naast dat de telefoon van zichzelf gewoon ontzettend mooi is (check de verschillende kleuren!) heeft hij ook de juiste tools in huis om fantastisch resultaat te geven. De vier camera’s zijn niet te vergelijken met die van andere toestellen. Het voordeel hiervan is dat niet alleen foto’s, maar ook filmpjes voor reels perfect zijn. Inclusief geluid wat fantastisch is. Ook in de schemering is het mogelijk mooie foto’s te maken. Kortom, schaf voordat je begint de beste spullen aan. Zo zal vanaf het begin de content van eenzelfde en hoog niveau zijn.

Thema en naam

Wanneer je duidelijk een thema of onderwerp voor je kanaal hebt gekozen, is het ook aan te raden een originele naam te verzinnen. Doe iets met je eigen naam om het persoonlijk te houden en een gekke twist om het creatieve aan te duiden. Je mag best een specifieke niche kiezen, zoals creatief met theezakjes of iets anders geks. Alles verdient een eigen plek op the gram!

Stijl

Stijl

Wat ook enorm bijdraagt aan het succes van je kanaal is de stijl van het account. Ook hierin is belangrijk dat het aansluit bij het thema en de naam, maar ook dat het heel consistent is. Kies voor een filter of kleur welke steeds terugkomt. Ook de wijze van fotograferen kan een enorm verschil maken. Wat je ook kiest, kies er in ieder geval voor dat het opgeruimd en overzichtelijk oogt. Zo is je account erg herkenbaar, en gaan je volgers het extra herkennen als ze een foto van jou zien.

Kortom, wanneer je enorm creatief bent heb je gewoon een talent wat je met de wereld mag en -misschien wel moet- delen. Doe dit dan ook. Met de komst van internet en vooral social media zijn de mogelijkheden ontzettend toegenomen. Gun jezelf dat podium en wordt online actief. Een paar investeringen horen hier wellicht bij, maar die betalen zichzelf als je het goed doet ooit ook weer uit!

«

»

Close