TOP
Een luxe interieur aan een laag budget: 5 tips
Interieur

Een luxe interieur aan een laag budget: 5 tips

Ben jij iemand die enorm van luxe houdt, maar heb je slechts een klein budget voorhanden? Niet getreurd! Je kan makkelijk zo’n uitstraling creëren zonder duizenden euro’s uit te geven. Hoe je dat doet? Het antwoord is simpel: je moet slimme keuzes maken. De volgende 5 tips helpen je alvast op weg. 

1.  Kies voor een interieur uit de ‘roaring twenties’

Heb je al gehoord van art deco? Deze interieurstijl komt voort uit de Jugendstil-kunststroming en is een bijzondere stijl voor een luxueus interieur. In een art deco interieur vind je dure materialen die luxe uitstralen en geometrische vormen, waardoor je een uitbundig en kleurrijk interieur krijgt. Toch komt het niet goedkoop over omdat je dure materialen zoals ivoor, marmer of goud gebruikt

2.         Slim shoppen bij tweedehandswinkels en rommelmarkten

Een luxe interieur betekent niet per se dat alles gloednieuw moet zijn. Tweedehands meubels en decoratieve items zijn vaak de echte schatten. Bezoek lokale vintage markten, kringwinkels of online platforms voor gebruikte goederen om unieke stukken te vinden die passen bij jouw stijl. Met een beetje opknapwerk, zoals een nieuw likje verf of nieuwe bekleding, kunnen oude meubels nieuw leven worden ingeblazen en een hoogwaardige uitstraling krijgen.

3.         Investeer in hoogwaardige textiel

Hoogwaardige textielsoorten, zoals zijde, linnen en fluweel, voegen onmiddellijk een vleugje klasse toe aan je interieur. Kies voor luxueuze stoffen voor raambekleding, kussens en tapijten. Zelfs als de rest van je meubels bescheiden is, geven zulke textielsoorten een rijke en verfijnde uitstraling aan de ruimte. Je kan deze materialen ook mixen en matchen met meer betaalbare stukken om het luxe gevoel te behouden.

4.         Focus op verlichting

Focus op verlichting

Verder is goede verlichting essentieel voor de uitstraling die jij voor ogen hebt. Overweeg het toevoegen van elegante kroonluchters, wandlampen of staande lampen om je ruimte te verlichten. Verlichting met een dimfunctie voegt een extra laag van luxe toe en stelt je in staat om de sfeer in de ruimte aan te passen. Zoek naar betaalbare verlichtingsopties bij discountwinkels of kijk online voor kortingen en aanbiedingen.

5.         Creëer een gelaagde look met accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart als het gaat om het creëren van een luxe interieur. Kies voor een gelaagde look door verschillende texturen en materialen te combineren. Denk aan glanzende metalen, spiegels en glaswerk. Groepeer accessoires op een dienblad om een georganiseerde en chique uitstraling te bereiken. Overdrijf niet, maar kies voor enkele opvallende stukken die de aandacht trekken.

«

»

Close