TOP
Familiefeest in zicht? Stop je eetkamer in ‘t nieuw
Wonen

Familiefeest in zicht? Stop je eetkamer in ‘t nieuw

De zomer is dé periode voor familiefeesten allerhande. Ben jij steevast degene die de hele familie bijeenbrengt om iets te vieren? Of gewoon zomaar, samen genietend van een heerlijke barbecue of een aperitiefje? Dan heeft jouw eetkamer waarschijnlijk al heel wat volk zien passeren. Tijd voor een stevige opfrissing, dat hebben jullie nu wel verdiend! Omdat er geen buizen en weinig elektriciteit te pas komen aan de eetkamer, is een restyling best eenvoudig. Fijn, want dan kan jij al je energie steken in het kiezen van nieuwe meubelen! 

Ga voor degelijk

Wil je uitpakken met een gloednieuwe en vooral degelijke eetkamer? Dan moet je eerst een aantal structurele werken uitvoeren, zoals de vloer vervangen en de muren verven. Als de vloer in slechte staat is, dan breek je deze eerst uit voordat je nieuwe tegels legt. Je kan dit klusje makkelijk zelf doen met een koevoet of drilboor. Let erop dat je de chape eronder zo min mogelijk beschadigt, want daarop zal de nieuwe vloer komen (nadat deze is geëgaliseerd). Afhankelijk van het budget kan je natuursteen tegels kiezen of voor een goedkopere optie, zoals laminaat, gaan. Bij een nieuwe vloer hoort ook een nieuwe, degelijke eetkamerset die tegen een stootje kan.. Wil je nog jaren kunnen genieten van je nieuwe interieur, ga dan voor kwaliteit in een robuuste houtsoort. Je zal er nooit spijt van krijgen. 

Verander van vorm

Verander van vorm

Wie eettafel zegt, ziet meteen een langwerpige rechthoek voor zich. Daar is op zich niets mis mee natuurlijk. Maar als je de look en sfeer van je eetkamer eens volledig wil veranderen, dan kan je voor een ronde tafel gaan. Alleen voor kleine gezinnen, denk je? Niets is minder waar, er zijn ronde tafels waar je met 10 aan kan zitten, zonder met je ellebogen in elkaars bord te hangen. Ronde tafels hebben trouwens het voordeel dat ze heel mooi passen in een hoek en zo eigenlijk plaatsbesparend zijn. Zeker het overwegen waard, dus! 

Buffet? Of bar?

Het zit er bij ons gewoon ingebakken: in een eetkamer hoort een buffetkast. We doen het al eeuwen zo, dus blijft het zo. Alleen: wie eet nog aan een buffet thuis? De buffetkast wordt vaak toch gewoon een opslagplaats voor gezelschapsspelletjes, speelgoed, knutselgerief en het zilveren bestek. Het is een groot meubelstuk, dat eigenlijk best veel plaats inneemt. Plaats die je misschien zou kunnen gebruiken voor… een bar. 

Een kleine privébar in je eetkamer is een echte sfeermaker en je hebt er niet eens zoveel voor nodig. Hang een rekje aan de muur waarop je je favoriete dranken en hun bijhorende glazen etaleert. Daarvoor plaats je een prachtige bartafel en een paar barkrukken of -stoelen. Voilà: de nieuwe favoriete plek om te aperitieven of gewoon bij te kletsen na de maaltijd. Toch veel socialer dan die buffetkast, niet? 

«

»

Close