TOP
5x de leukste DIY projectjes om jouw eetkamer te pimpen!
Wonen

5x de leukste DIY projectjes om jouw eetkamer te pimpen!

We brengen dagelijks heel wat tijd door in onze eetkamer. Bij veel gezinnen wordt deze plek namelijk niet enkel gebruikt om gezellig samen te tafelen, maar ook gewoon als leefruimte. Het is dan ook fijn als deze ruimte in huis de persoonlijkheid van jullie gezin uitstraalt en een kamer is waar iedereen graag binnenkomt. Met deze leuke projectjes maak je van jouw eetkamer een echt pareltje en pimp je hem zo op met een nieuwe look. 

Wanddecoratie

Maak je eigen unieke wanddecoratie door bijvoorbeeld zelf een schilderij of ander kunstwerk te maken. Je kan hierin een thema verwerken dat jou nauw aan het hart ligt. Ben je een grote dierenvriend? Dan kan je misschien een leuke collage maken met allemaal foto’s van dieren. Hierin kan je zover gaan als je zelf wil, laat vooral je creativiteit de vrije loop en geniet ook van wat me-time terwijl je dit project uitwerkt. Naast een schilderij of een collage kan je ook je eigen foto’s mooi inkaderen of gebruik maken van een waaier aan materialen zoals hout of stof om je eetkamer wand een persoonlijke touch te geven!

Eettafel make-over

Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eettafel een make-over te geven? Door deze opnieuw op te schuren en te verven ziet je eettafel er meteen heel wat frisser en nieuwer uit. Kies een kleur die past bij je interieur en heb geen schrik om eens lekker gek te doen. Als je houten eetkamerstoelen hebt kan je deze eventueel in dezelfde kleur schilderen als je eettafel om te zorgen voor een leuk geheel. Je kunt ook overwegen om nieuwe tafelpoten te maken of te vervangen om een unieke stijl toe te voegen.

Eettafel make-over

Stoelhoezen

Geef de stoelen in je eetkamer een heuse transformatie door nieuwe stoelhoezen te maken of te kopen. Kies stoffen in kleuren en patronen die passen bij je smaak en interieur. Deze kleine aanpassing kan je eetkamer meteen een hele andere look geven. Ook eetkamerstoelen die al wat ouder zijn zien er meteen weer helemaal nieuw uit door ze simpelweg opnieuw te stofferen. 

Verlichting

Creëer een gezellige sfeer in je eetkamer door nieuwe, gezellige verlichting te plaatsen of door de huidige verlichting te pimpen. Heb je bijvoorbeeld een staanlamp in je eetkamer staan? Je kan de lampenkap een make-over geven door de stof te vervangen en voor een nieuw kleurtje of patroon te kiezen. Hou je van naaien en borduren? Je kan de huidige lampenkap ook pimpen door er zelf een leuk borduursel op te plakken. Wedden dat iedereen jouw kunstwerkje knap zal vinden. 

Muuraccenten

Voeg een opvallend muuraccent toe aan je eetkamer door een krijtwand te maken. Deze kleine verandering in je eetkamer zal meteen zorgen voor een huiselijk effect. Op deze krijtwand kunnen jij en je gezin zelf tekenen of leuke nota’s achterlaten voor elkaar. Daarnaast is een krijtwand ook erg functioneel, je kan er belangrijke zaken, kassabonnetjes en dergelijke aan hangen en zo nooit meer iets vergeten!

«

»

Close