TOP
Hoe zorg je dat je mobiele airco optimaal werkt?
Wonen

Hoe zorg je dat je mobiele airco optimaal werkt?

De zomerse hitte kan soms ondraaglijk zijn, vooral als het om het koelen van je ruimte gaat. Gelukkig is er een handig apparaat dat je hierbij kan helpen: de mobiele airco. Met zijn vermogen om verkoeling te brengen en de temperatuur te verlagen, kan een mobiele airco een ware redder zijn tijdens hete dagen. Maar om optimaal te kunnen profiteren van dit apparaat, is het essentieel om je ruimte goed af te sluiten. Een goede afdichting voorkomt dat warme lucht van buiten naar binnen stroomt en dat koele lucht ontsnapt. In dit artikel laten we je zien hoe je je ruimte effectief kunt afsluiten, zodat je mobiele airco zijn werk kan doen en je kunt genieten van een aangename temperatuur, zelfs tijdens de heetste zomerdagen.

Hou de warmte buiten 

Een mobiele airco is een heel handig apparaat: je kunt het eenvoudig installeren en met hetzelfde gemak in een andere ruimte neerzetten. Je moet echter wel zorgen dat je de slang van dit apparaat naar buiten kunt leggen. Vaak zetten mensen dan een raam open zodat zij de slang op die manier naar buiten kunnen begeleiden. Dat is echter geen effectieve manier. Het vocht van je mobiele airco gaat weliswaar naar buiten, maar je haalt ook weer een hoop warme lucht naar binnen omdat je het raam open hebt staan. Vandaar dat je beter een airco raamafdichting op maat kunt laten maken. Dit is een plaat van kunststof die je voor je raam kunt aanbrengen. De plaat is voorzien van een opening waar de slang van je airco naadloos in past. Zo kun jij de condens naar buiten laten gaan, zonder dat er warmte in je woning binnen zal dringen. 

Hou de warmte buiten

Bespaar energie met een raamafdichting 

Als je besluit een raamafdichting voor je airco te bestellen via de site Kunststofplatenshop, dan zorg je er niet alleen voor dat je ruimte koeler wordt, maar ook dat je meer geld overhoudt. Als er namelijk veel warme lucht de kamer binnenkomt, dan moet je airco extra hard werken om ook deze lucht te koelen. Aangezien het raam open staat, is dit een eindeloze klus. Dat kost veel energie. Wanneer je zorgt dat de ruimte goed afgesloten kan worden, dan blijft het koelen van de kamer een beheersbare klus voor je airco. Je zult merken dat de energiekosten laag zullen blijven en dat terwijl je veel meer rendement behaalt. 

Bestel je plaat online 

We gaven het al aan; als je een raamafdichting voor je airco wilt bestellen, dan kun je op de site kunststofplatenshop terecht. Deze aanbieder levert hoogwaardige kunststoffen die je volledig op maat kunt bestellen. Neem de maten daarom even op van je kozijn, vergeet niet de omtrek van de slang van je airco nauwkeurig te meten en vervolgens gaan de experts van deze site voor je aan de slag. Je hebt je plaat doorgaans binnen een korte tijd bij jou in huis. Heb je nog vragen? Dan staat er altijd iemand voor je klaar om je te helpen.

«

»

Close