TOP
Het geboortekaartje door de jaren heen
Kids

Het geboortekaartje door de jaren heen

De traditie die ons allemaal laat weten dat er weer een nieuw kleintje op de wereld is gekomen: het geboortekaartje. Het is een ritueel dat al eeuwenlang meegaat en het lijkt erop dat het niet snel zal verdwijnen. Maar waar komt deze gewoonte eigenlijk vandaan? En waarom zijn geboortekaartjes nog steeds zo populair?

Zo oud als de straat 

Geboortekaartjes zijn al eeuwen oud en werden ook al in de oudheid gebruikt om de geboorte van een nieuw familielid te vieren. De Romeinen en Grieken gebruikten beeldhouwwerken of schilderijen om de geboorte van een kind te vieren. Maar het was pas in de 15e eeuw dat geboortekaartjes voor meisjes en jongens echt populair werden. Het was toen al gebruikelijk om een geboortekaartje te sturen naar vrienden en familieleden om hen op de hoogte te stellen van de geboorte van je kind. Later werd dit gezien als een teken van goede manieren en werd het gebruikt om de geboorte van je kind aan te kondigen aan mensen die niet persoonlijk op de hoogte gebracht konden worden. De kaartjes werden vaak met de hand geschreven en voorzien van mooie illustraties.

Zo oud als de straat

Let’s go digital? 

Maar waarom zijn geboortekaartjes nog steeds zo populair? En waarom gaan ze nog niet digitaal? Digitaal heeft toch iets onpersoonlijks. Een geboortekaartje is fijn om op te kunnen hangen en later nog eens naar terug te kijken. Digitale geboortekaartjes hebben toch iets minder persoonlijkheid. Het kiezen van een geboortekaartje kan een hele klus en opgave zijn. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om je eigen stempel op je kaartje te drukken. Je kunt kiezen uit verschillende formaten, kleuren, lettertypen en illustraties. Je kunt zelfs een foto van je baby op het kaartje zetten. En als je echt indruk wilt maken, kan je kiezen voor een geboortekaartje met foliedruk of zelfs met een muziekje.

Online, is the way to go

Maar laten we eerlijk zijn, het kiezen van een geboortekaartje kan ook een beetje stressvol zijn. Je wilt immers dat je kaartje perfect is. Maak je geen zorgen, er zijn tal van websites en winkels die je kunnen helpen bij het vinden van het perfecte geboortekaartje. Je kunt online geboortekaartjes maken en voorbeelden bekijken, zodat je een idee krijgt van hoe je kaartje eruitziet. En als je het nog steeds moeilijk vindt om een keuze te maken, kan je altijd hulp vragen aan vrienden of familieleden.

«

»

Close