TOP
Reizen

Hiermee houd je best rekening wanneer de kids mee op reis gaan

Een kinderloze trip kan af en toe heel ontspannend zijn, zeker wanneer het al even geleden is. Maar toch zorgt hun aanwezigheid voor een goede portie enthousiasme, en verveel je je nooit met hen. Daarom kan het extra leuk zijn om ze simpelweg mee te nemen, mits je rekening houdt met enkele zaken om de reis kindvriendelijk te maken. Benieuwd naar welke zaken dit zijn? Hier vind je alvast 5 tips wanneer je gaat reizen met kids. 

  1. Betrek de kinderen bij de planning 

Laat je kinderen ten eerste mee brainstormen over de reisplanning. Zo geef je hen inspraak in de activiteiten die jullie zullen doen op de bestemming. Misschien willen jij en je partner vaak wandelen, maar zien de kids dit niet helemaal zitten. In dat geval kan je een bezoek aan een waterpretpark inplannen na een korte wandeling. 

  1. Pak slim in 

Gaan de kinderen mee, denk dan goed na over alle zaken die in de valies moeten. Je hoeft bijvoorbeeld niet voor iedereen een fles shampoo mee te nemen. Daarnaast hebben ze misschien bepaalde medicatie nodig die niet vergeten mag worden. Voldoende snacks, drinken en bezigheid voor op rustige momenten is ook belangrijk. 

  1. Entertainment voor onderweg 

Zullen jullie de auto achterlaten op de parking bij luchthaven Zaventem? Dan hoeven de kinderen zich wellicht niet te lang bezig te houden tijdens het rijden. Wanneer jullie daarentegen een autovakantie hebben gepland zal dit wel nodig zijn. In dat geval neem je dus best enkele gezelschapsspelletjes die geschikt zijn voor in de auto en boeken mee. Zo zal de verveling normaal gezien niet snel toeslaan.

  1. Plan voldoende rustmomenten in 

Houd er rekening mee dat de kinderen sneller vermoeid zullen zijn als jij en je partner. Hierdoor hebben ze vaker nood aan een moment dat er geen activiteit op de planning staat. Ze kunnen zich dan even bezighouden op een tablet of uitrusten aan het zwembad. Zo is hun energiepeil weer opgeladen voor een leuke activiteit in de avond. 

  1. Wees flexibel 

Plan niet alles van tevoren, want dit leidt tot weinig spontaniteit. Je zal ook al snel aan de kinderen merken dat ze dit erg vervelend vinden, er kunnen zich namelijk altijd onverwachte situaties voordoen. Ga je op vliegvakantie? Dan leg je natuurlijk wel best de vlucht en bijvoorbeeld de parking bij Charleroi Airport vast. Hetzelfde kan je doen voor het verblijf en enkele activiteiten, maar dus nog niet allemaal.  

«

»

Close