TOP
Hoe geef je een unieke touch aan een geboortekaartje?
Kids Zwanger

Hoe geef je een unieke touch aan een geboortekaartje?

Het is prachtig om de geboorte van je kindje aan te kondigen met een kaartje, dat je naar je naasten stuurt. En het is des te leuker als dat kaartje een unieke touch heeft. Zo kun je er al helemaal trots op zijn. Tips nodig voor een origineel geboortekaartje? Lees gauw verder.

Goudfolie

Goudfolie is een mooie toevoeging aan een geboortekaartje. Het geeft het kaartje namelijk een luxe uitstraling, en de kleur springt direct in het oog. Bij geboortekaarten kun je bijvoorbeeld de naam van je kindje in goudfolie laten drukken, of juist de geboortedatum. Kies jij voor dit stukje pracht en praal op het kaartje?

Bijzondere vorm

Bij een kaartje denken we doorgaans aan een vierkante of rechthoekige vorm. Maar dat is niet alles om uit te kiezen. Een bijzondere vorm is namelijk ook een mogelijkheid bij een geboortekaart ontwerpen. Denk aan een (half)ronde, driehoekige of asymmetrische vorm. Nog een perfecte manier om het kaartje op te laten vallen. Je raakt er zo ook minder snel op uitgekeken. Een kaartje kan ook een heel andere vorm hebben dan bij een regulier ontwerp het geval is. Een vlaggenlijn, wolkje of tipitent: het kan allemaal. Lekker creatief! Of kies voor een vouwfoldertje als kaartje, om er veel informatie of foto’s op kwijt te kunnen.

Spelletje of raadsel

Niet alleen het ontwerp kan creatief zijn, maar ook de inhoud van het kaartje. Zo is het leuk om er een spelletje of raadsel op te plaatsen. Bijvoorbeeld om de (eerste of tweede) naam van het kindje te raden, om maar iets te noemen. Of bedenk een rekensommetje om de geboortedatum mee te achterhalen. Maak het natuurlijk niet te ingewikkeld, maar een grappig extraatje is het zeker.

Foto’s

Foto’s zijn altijd heel persoonlijk en uniek! Daarom kun je ze een plekje geven op het kaartje. Denk aan foto’s van het kindje, bij de geboorte of tijdens de eerste dagen. Of ga voor sfeerfoto’s die je bij het kindje vindt passen. Je kunt bijvoorbeeld een collage op het kaartje plaatsen, met meerdere foto’s bij elkaar. Dat vormt ook meteen een vrolijk geheel.

Babypaspoort

Een leuk, specifiek idee: maak een zogenoemd babypaspoort. In een officieel paspoort staat immers ook alle belangrijke persoonsinformatie, wat bij een geboortekaartje net zo goed van belang is. Natuurlijk mag het ontwerp van zo’n babypaspoort gewoon lekker vrolijk zijn. Het is een toffe knipoog ten opzichte van een klassieker ontwerp.

Kaart met animatie

Kaart met animatie

Een geboortekaartje met een tekening of illustratie zien we al best vaak. Hoewel dit natuurlijk heel mooi is, maak je een originelere keuze met een strakkere 2D-animatie erop. Denk aan een hyperrealistische animatie, die net op een foto lijkt. Dit ziet er heel modern uit, wat een reden kan vormen om hiervoor te kiezen.

Minimalistische geboortekaart

Ook een minimalistische geboortekaart springt eruit, juist in z’n eenvoud. Kies voor een kaartje zonder poespas: noteer bijvoorbeeld enkel de naam, geboortedatum en andere belangrijke informatie erop. Prints en felle kleuren laat je achterwege.

Uniek ingepakt

Pak het kaartje op een unieke manier in: ook dit is een fraaie optie. Denk aan een gekleurde envelop, of een envelop in een bijzondere vorm. Ook kiezen mensen er tegenwoordig steeds vaker voor om iets extra’s bij het kaartje te stoppen, zoals een droogbloemetje, kwastje, houten versiersel of lint. Op die manier maak je er meer een feestpakketje van, in plaats van enkel een kaartje!

«

»

Close