TOP
Hoe richt je een nieuwe badkamer mooi in?
Interieur Wonen

Hoe richt je een nieuwe badkamer mooi in?

Een nieuwe badkamer is echt een waardevolle upgrade aan een woning. Overweeg daarom zeker om de badkamer te verbouwen of op te knappen, al helemaal als je nu niet tevreden bent. Je kunt de badkamer natuurlijk op een heleboel manieren inrichten, maar dit zijn mooie basistips.

Badkamerplan

Begin met een nieuw plan voor de badkamer, zeker als je voor een volledige verbouwing gaat. Teken het geheel alvast uit, zodat je er iets fraais van kunt maken. Je wilt immers dat alles mooi op elkaar aansluit. Je kunt (ongeveer) de huidige badkamerindeling aanhouden, of dit zelfs helemaal omgooien. Lang niet iedere badkamer is immers even praktisch ingedeeld: dat kan soms echt handiger. Meet alles goed op en kijk naar slimme oplossingen. Zo kun je het douchegordijn beter vervangen voor een mooie douchewand. Als de wand goed is geïnstalleerd, houd dit al het water tegen. En het ziet er strak en modern uit! Mocht je de ruimte hebben, dan kun je voor een wat grotere douche kiezen: dit is veel comfortabeler dan een krappe douche. Door alles uit te rekenen, weet je straks zeker dat het gewoon past – zelfs in een kleine badkamer.

Stijl

Denk goed na over de gewenste stijl van de badkamer. Zo is de moderne, strakke badkamer in trek. Past dit ook in jouw woning? Of ga je liever voor een sfeervolle badkamer, met bijvoorbeeld veel houten details? Van een klassieke tot een landelijke, van een industriële tot een minimalistische stijl, jij hebt de keuze. Het is goed om zoveel mogelijk voorbeelden op te zoeken, om vast te kunnen stellen wat je precies mooi vindt. Let daarbij zowel op grote meubelen, als op de kleine details. Het telt allemaal mee! Ook het maken van een moodboard helpt je op weg, onder andere om kleuren en materialen te bepalen. Ga je voor een badkamermeubel met waskom in wit, zand, blauw of zwart? Om maar een paar opties te noemen: het oogt natuurlijk allemaal weer anders in de ruimte.

Kleurgebruik

Kleurgebruik

Dat brengt ons tot het volgende punt, waar we verder op ingaan: het kleurgebruik in de badkamer. Grofweg is er een onderscheid tussen een badkamer met lichte en een badkamer met donkere kleuren. Een badkamer met lichte kleuren oogt ruimtelijk en fris. Zeker in een kleine badkamer is het een uitkomst, omdat de badkamer zo optisch groter lijkt. Denk aan kleuren zoals wit, zand, crème, beige en lichtgrijs: dit kun je prima combineren. Maar de badkamer kan wel wat saai ogen. Bij een badkamer met donkere kleuren ga je namelijk voor een wat opvallender geheel. Combineer donkergroen, donkerblauw, bruin en zwart. Zo geef je de badkamer een chique look, die ook iets industrieels heeft.

Luxe

De badkamer mag best een beetje luxe zijn! Ga voor een echt hotel- of spagevoel. Luxe badkamermeubelen passen in het plaatje. Misschien heb je wel de wens voor een ligbad, of ga je juist voor een fijne inloopdouche. Wat je wensen ook zijn, zorg dat je straks echt kunt relaxen in de badkamer.

Opbergen

Het laatste punt: denk goed na over de opbergruimte in de badkamer. In veel badkamers is hier namelijk een tekort aan, wat betekent dat de badkamer er rommelig uit gaat zien. Plaats een ruime badkamerkast in de hoek, in combinatie met een wastafel met lades. Zo kun je er al veel kwijt, of het nu om handdoeken of shampoo gaat. Hoe netter de badkamer is, hoe beter: dit draagt immers weer bij aan een fraaie uitstraling.

Je begint met een plan en neemt daarin alle details op. Iedereen vindt immers weer iets anders belangrijk in de badkamer! Hopelijk heb je hierboven handige tips gevonden.

«

»

Close