TOP
Je thuiskantoor gezellig inrichten? Zo doe je dat!
Interieur

Je thuiskantoor gezellig inrichten? Zo doe je dat!

Thuis werken is de voorbije jaren voor meer en meer de norm geworden. Dat is fijn, want van thuis werken brengt heel wat voordelen met zich mee. Geen urenlang meer in de file staan, in alle rust kunnen doorwerken en ‘s middags een lekkere lunch bereiden in je eigen keuken? Voor velen is dit het nieuwe ‘normaal’. Omdat we zo vaak van thuis werken is het belangrijker dan ooit dat we daar ook een degelijke home office hebben, die liefst ook nog een beetje gezellig is. Je thuiskantoor leuk inrichten? Zo begin je eraan!

Juiste belichting

In een home office is licht enorm belangrijk. Zonder natuurlijk daglicht worden we namelijk veel sneller vermoeid. Zorg er dus voor dat je je bureau naast een raam plaatst zodat je optimaal kan genieten van het natuurlijk licht. Daarnaast zijn ook een heldere bureaulamp en hanglamp onmisbaar in een thuiskantoor. Zeker in de wintermaanden, wanneer het buiten vroeg donker wordt, is het belangrijk dat je je kantoor goed kan verlichten. Een tip? Kies voor een gezellig, warm licht om het cosy te maken, maar zorg er wel voor dat de lamp helder genoeg is om te kunnen werken. 

Originele meubels

Je thuiskantoor gezellig inrichten begint bij het kiezen van originele meubels. Bij een bureauruimte denk je misschien meteen aan saaie, klassieke meubels, maar niets is minder waar. Online vind je heel wat moderne, hippe meubels om je kantoor helemaal mee op te fleuren. Denk maar aan een kleine dressoir in een mooi kleurtje of een leuke bureaustoel in een zachte stof. Een gezellig tapijt en een bijpassende boekenkast of wandplank maken het helemaal af. 

Persoonlijke accessoires

Persoonlijke accessoires

Geef je home office een persoonlijke touch door hem aan te kleden met je eigen accessoires. Denk maar aan foto’s van familie en vrienden, souvenirs van tijdens je reizen of zelfgemaakte pennenhouders of versierde bloempotten. Of misschien hou je wel van een retro touch en zet je graag een vintage dressoir in je kantoor met een paar leuke fotokaders erop? Houd het vooral persoonlijk en kies voor accessoires die jij mooi vindt!

Voldoende kleur

Een home office hoeft niet saai te zijn, je kan deze perfect gezellig inrichten zodat deze past bij de rest van je woning. Fleur hem helemaal op door te kiezen voor een frisse kleur op de muren. Pasteltinten zoals blauw of mintgroen zijn een uitstekende keuze. Om het af te maken kies je een paar kleurrijke bloempotten, een mooi tapijt met een motiefje of fleurige gordijnen. Bye bye saai thuiskantoor, wedden dat je job vanaf nu nog net een tikkeltje leuker wordt! 

«

»

Close