TOP
4 tips voor een modern interieur
Interieur Wonen

4 tips voor een modern interieur

Bij het inrichten van een woning kiezen mensen vaak voor een bepaalde interieurstijl. De landelijke stijl en industriële stijl zijn voorbeelden van populaire interieurstijlen, maar er wordt ook vaak voor een modern interieur gekozen. Spreekt laatstgenoemde stijl je het meest aan, maar weet je niet precies hoe je een modern interieur realiseert? Dan komen de volgende 4 tips vast en zeker van pas.

#1 Combineer stijlen met elkaar

Rechte lijnen, veel licht, rustige kleuren en weinig details. Dit zijn enkele kenmerken van een modern interieur. Sommige mensen zijn van mening dat hun interieur hierdoor wat saai oogt. Geldt dit ook voor jou? Laat de moderne stijl dan niet direct links liggen. Je kunt deze stijl namelijk prima combineren met een landelijk, vintage of industrieel interieur. Als je van plan bent om twee of meer stijlen te combineren, is het belangrijk dat je meubels en accessoires kiest die bij elkaar passen. Alleen dan ontstaat er namelijk een samenhangend geheel en dat zorgt voor een sfeervol huis.

#2 Laat natuurlijke materialen terugkeren

Streef je naar een modern interieur? Dan mogen natuurlijke materialen niet ontbreken. Veel mensen denken dat dit alleen past bij de landelijke stijl, maar dat is niet het geval. Je kunt vandaag de dag bijvoorbeeld ook allerlei moderne meubels en accessoires kopen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Bamboe, hout en rotan zijn hier voorbeelden van. Uiteraard misstaan planten ook niet in een modern interieur. Je voegt hiermee niet alleen kleur toe, maar ze zijn ook nog eens functioneel. Het zuurstofgehalte in je woning stijgt namelijk, want planten zetten koolstofdioxide om in zuurstof.

#3 Kies voor organische vormen

Kies voor organische vormen

Van oorsprong wordt een modern interieur gekenmerkt door rechte lijnen. De laatste jaren zien we alleen steeds vaker dat mensen kiezen voor ronde vormen. Zo kiest men vaker voor een ronde hoekbank in plaats van een rechthoekige. De reden hiervoor is dat ronde vormen een ruimte minder ‘hokkerig’ laten lijken. Bovendien zijn ze sfeerverhogend.

Naast ronde vormen zien we in een modern interieur ook steeds vaker organische vormen terug. Ben je op zoek naar een vloerkleed? Dan valt dit je waarschijnlijk al snel op. Er worden namelijk veel mooie vloerkleden met organische vormen aangeboden. Dit komt vooral doordat ze vriendelijker en zachter ogen dan vierkante of rechthoekige vloerkleden. Hierdoor kun je ze goed gebruiken om het harde randje van de moderne stijl af te halen.

#4 Zorg voor veel lichtinval

Als we het over een modern interieur hebben, denken veel mensen al snel aan meubels en accessoires. Toch komt er meer bij kijken, want lichtinval speelt ook een belangrijke rol binnen deze interieurstijl. Denk daarom goed na over raamdecoratie. Veel mensen kiezen voor jaloezieën, maar plisségordijnen misstaan ook niet binnen deze interieurstijl. Met beide soorten raamdecoratie bepaal je zelf de lichtinval.

Heb je weinig ramen? Dan betekent dit niet dat een modern interieur niets voor jou is. Er zijn genoeg manieren om voor meer licht in een ruimte te zorgen. Lampen kunnen je hierbij helpen, maar dat geldt ook voor spiegels.

«

»

Close