TOP
Hoe zorg je dat je reisverzekering bij jouw reis aansluit?
Reizen Vakantie

Hoe zorg je dat je reisverzekering bij jouw reis aansluit?

Als je op reis gaat, is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, een verzekering kan je heel veel problemen besparen. Er kan namelijk heel veel gebeuren tijdens je vakantie. Misschien denk je; ik doe wel voorzichtig dus ik heb die verzekering niet nodig, maar een reisverzekering dekt meer dan alleen de problemen die door jou zijn ontstaan. Het kan bijvoorbeeld ook gebeuren dat je halsoverkop terug naar huis moet omdat je slecht nieuws hebt ontvangen. In dergelijke gevallen is het fijn om een reisverzekering op maat te hebben zodat je enkel even met je verzekeringsmaatschappij hoeft te bellen om te zorgen dat je zo snel mogelijk weer naar huis kunt. Wij laten je daarom graag zien hoe je een goede reisverzekering kunt afsluiten.

Waar ga je heen?

Er zijn heel veel manieren om je vakantie te vieren. De een vindt het heerlijk om een week in een resort in een ver land te bivakkeren, terwijl de ander het liefst gaat kamperen en lange wandeltochten gaat maken. Beide vakanties brengen andere risico’s met zich mee en daarom is het belangrijk dat je even goed kijk hoe je je reisverzekering moet samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld een extra optie aan je verzekering toevoegen voor het geval je je bagage verliest of wanneer deze beschadigd raakt. Wil je graag een lange reis maken? Dan kun je er altijd voor kiezen om de periode van je verzekering te verlengen. Op die manier kun je uiteindelijk maar liefst 190 dagen achtereen op vakantie gaan. Ga je naar een land waar het soms politiek onrustig kan zijn? Vergeet dan zeker niet een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je je reis moeten afzeggen, dan ben je in ieder geval je geld niet kwijt.

Waar ga je heen

Eenmalig of doorlopend verzekeren?

Een reisverzekering komt in twee varianten: de eerste is eenmalig en loopt enkel tijdens de periode van je vakantie. Deze verzekering sluit je af voordat je op reis gaat en eindigt automatisch wanneer je vakantie weer ten einde is. De doorlopende verzekering loopt het hele jaar. Dat maakt deze optie heel geschikt voor mensen die vaker dan eens per jaar op vakantie gaan. Jij betaalt slechts maandelijks een premie en vervolgens kun jij op ieder moment die mooie last-minute pakken. Het maakt daarbij niet uit of je binnen Nederland blijft of dat je de grens oversteekt. Reis je buiten Europa? Zorg dan dat je hier dekking hebt door je verzekering uit te breiden.

Profiteer van korting

Een reisverzekering afsluiten, is een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun je alle voorwaarden doornemen en kun je vinden welke extra’s je aan je verzekering kunt toevoegen. Door al je verzekeringen bij dezelfde partij af te sluiten, kun je vaak profiteren van mooie kortingen. Zo hou jij meer geld over om nog meer uit jouw vakantie te halen. Geniet ervan!

«

»

Close