TOP
Inspiratie voor het versturen van een leuke kaart
DIY

Inspiratie voor het versturen van een leuke kaart

Een brief, een kaartje, een ansichtkaart of een verjaardagskaart – het zijn allemaal manieren om te laten weten dat je aan iemand denkt. Een handgeschreven kaartje wordt steeds zeldzamer, maar is eigenlijk een hele leuke manier om iemand te verrassen. Dit kleine gebaar maakt iemand namelijk onverwacht blij. In deze blog geven we je vijf ideeën voor leuke kaarten om te versturen.

Kerstkaarten

Bij kerst denk je aan gezelligheid, lekker eten, warme chocolademelk en natuurlijk kerstkaarten. Het versturen van kerstkaarten is niet alleen een leuke manier om in contact te blijven met vrienden en familie, het zorgt ook voor een warme kerstsfeer. Er zijn ook heel wat websites waar je zelf kerstkaarten kan ontwerpen. Zo kan je het helemaal in jouw eigen stijl creëren.

Bedankkaart

Er zijn super veel redenen om iemand te bedanken. Bedankkaarten zijn heel geschikt om te sturen na een bruiloft of babyshower. Of als iemand je heeft helpen verhuizen bijvoorbeeld. Het sturen van een bedankkaartje toont dankbaarheid en geeft de ontvanger een goed gevoel. Een kleine moeite, maar een groot effect.

Felicitaties

Een verjaardag, afstuderen of nieuwe woning; allemaal gelegenheden waarvoor een kaartje sturen een leuk idee is. Een verjaardagskaart is er in allerlei soorten en maten, van grappige kaarten tot klassieke ontwerpen. Een kaartje is altijd een mooie manier om diegene te laten weten hoe bijzonder hij of zij is. Schrijf iets persoonlijks op de kaart, zodat je laat zien dat je echt veel om diegene geeft.

Zomaar

Het versturen van een kaartje zonder speciale gelegenheid noemen we ook wel een zomaar-kaartje. Dit soort kaartjes worden vaak erg gewaardeerd. Het laat zien dat je aan iemand denkt en laat de ontvanger weten dat je hem of haar liefhebt. Het hoeft geen uitgebreide brief te zijn, een kort berichtje is al genoeg. Kies bijvoorbeeld een kaartje uit met een speciale betekenis voor jullie beiden. Denk aan een afbeelding van de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet.

Maak je eigen kaart

Maak je eigen kaart

Een zelfgemaakte kaart is misschien wel het meest bijzondere kaartje dat je kan versturen. Je kan helemaal losgaan met het ontwerp en er persoonlijke dingen aan toevoegen. En het leuke is: zelfgemaakte kaarten zijn niet moeilijk te maken. Begin met het kiezen van het thema en ga vanuit daar experimenteren met kleuren, vormen en materialen. Inspiratie nodig? Kijk eens op Pinterest. Daarnaast kun je ook een eigen fotokaart maken. Maak een kaart met leuke foto’s van jou en de ontvanger, schrijf een lieve wens op en versier hem met feestelijke decoratie.

Een kaartje sturen is altijd een goed idee. Het schrijven van een handgeschreven kaartje kost wat meer moeite dan een Whatsapp-berichtje, maar het effect is dan ook veel groter. Kies dus een kaart uit en laat iemand weten dat je aan hem of haar denkt.

«

»

Close