TOP
Je badkamer verbouwen? Kijk eens naar deze opties!
Wonen

Je badkamer verbouwen? Kijk eens naar deze opties!

Vele mensen zijn massaal aan het verbouwen gegaan het afgelopen jaar. Door de coronacrisis houden veel mensen geld over, omdat ze niet op vakantie kunnen of leuke uitjes kunnen doen. Tegelijkertijd zitten we ook veel thuis en dus kijk je misschien kritischer naar je woning. Is het niet eens tijd om de badkamer aan te pakken en hier een fijne, ontspannende ruimte van te maken? We geven je graag wat inspiratiepunten waar je op kunt letten wanneer je jouw badkamer een make-over wilt geven.

Pak het groots aan!

Als je er echt voor wilt gaan en je volledige badkamer wilt vernieuwen, zal je moeten starten bij de badkamertegels. Wat voor tegels heb je nu in de badkamer en hoe zou je dit graag zien? Wellicht heb je nu een vrij ouderwetse badkamer met veel kleine tegeltjes waarvan je de voegen steeds moet schoonmaken en irriteert dat je mateloos. Dan kun je kijken naar een wat grotere wandtegel of juist een gestucte wand! Dit scheelt een hoop schoonmaakwerk en zorgt ook voor een rustige uitstraling van je badkamer. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de wandtegels en vloertegels bij elkaar te laten matchen of je kunt juist een contrast creëren.

Denk eens aan inbouw

Als je echt helemaal opnieuw wilt beginnen met je badkamer en je toch al alle tegels eruit sloopt, kun je ook eens verder kijken dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van inbouwapparatuur? Zeker wanneer je meer rust in de badkamer wilt hebben, is inbouw een goede optie. Zo kun je je toilet laten inbouwen, maar ook al je douche en wastafel. Dit scheelt veel drukte in de ruimte en staat ontzettend chic. Zo wordt je badkamer trouwens ook nog eens meer waard en kun je een hogere vraagprijs krijgen voor je huis bij verkoop!

Nieuw meubilair

Nieuw meubilair

Je hoeft niet direct alle goede dingen uit de badkamer te verwijderen om een verandering te kunnen maken. Wellicht zijn je tegels nog in een prima staat en wil je enkel de douche of je wastafelmeubel vervangen. Geen probleem uiteraard en dit scheelt je ook nog eens een hoop gedoe en kosten. Een tip hierbij is om je badkamer op papier uit te tekenen vanaf de bovenkant en te passen en meten wat voor soort nieuwe meubels en installaties je kwijt kunt. Laat je ook vooral informeren bij een speciaalzaak naar alle mogelijkheden!

«

»

Close