TOP
Interieur Wonen

Werk je leefruimte tot in de puntjes af, met deze stylingtips

Heb je net een verbouwing, renovatie of make-over achter de rug? Dan is het tijd voor de finishing touch: de finale afwerking en de details. Kortom: stylen met de juiste accessoires. Met deze tips, zet je de puntjes pas écht op de i.

Functionele en sfeervolle raamdecoratie

Heb je eindelijk die designzetel kunnen scoren waar je al zo lang van droomde? Dat felbegeerde antieke tafeltje kunnen bemachtigen? En dé ideale eetkamerstoelen gevonden? Dan is je leefruimte alvast uitgerust met enkele prima basics. Om van dat setje meubelstukken een mooi, passend geheel te maken, ontbreekt het nog aan decoratie en aankleding. De beste manier om van enkele kale meubels een warm geheel te maken, is je woonkamer voorzien van gepaste raamdecoratie. Raamdecoratie of zonwering voor ramen binnen is niet enkel functioneel – je regelt er de lichtinval mee en verhoogt de isolatiewaarde van je woning – maar bovenal zeer sfeervol. Zo creëer je met witte shutters die heerlijke Scandinavische en minimalistische look. Met zwarte houten jaloezieën bekom je dan weer een strakke vormgeving en met gordijnen geef je je woonkamer een gezellige, landelijke touch. Je kan raamdecoratie perfect afstemmen op de stijl van je meubels, vloer, of de kleur van je muren.

Warme verlichting

We weten allemaal dat felle tl-lampen niet de beste sfeerbrengers zijn. Een woonkamer vraagt sfeervol, warm licht: dé manier om de juiste setting te creëren en je ruimte het best tot zijn recht te laten komen. Een moderne booglamp doet het in elk interieur goed. Maar vergeet ook geen functioneel en sterker licht voor wanneer je ’s avonds een boek wil lezen. Hou je eerder van ingebouwde spots dan van opvallende en zichtbare armaturen? Voorzie dan zeker dimbare spots. Zo kan je naargelang de gelegenheid, meer of minder licht creëren.

Decoratie en accessoires

Decoratie is dé sleutel tot gezelligheid in een woonkamer. Overdrijf hier weliswaar niet mee. Less is more. En zorg bovenal voor eenheid. Denk op voorhand na welke kleuren, materialen, patronen en stofjes je mooi vindt. Maak een moodboard en ga op basis daarvan shoppen. Zo voorkom je dat je thuiskomt met een allegaartje aan spullen en je woonkamer er als een rommelig boeltje gaat uitzien. Hou je van rust? Kies dan neutrale kleuren zoals wit en beige, en natuurlijke materialen zoals hout. Daarmee kan je sowieso weinig verkeerd doen!

«

»

Close