TOP
Wil je je huis laten stucen? Deze kosten komen daarbij kijken
Wonen

Wil je je huis laten stucen? Deze kosten komen daarbij kijken

Als je een nieuwbouwwoning hebt of als je je woning opnieuw wilt laten stucen, dan ga je op zoek naar een stukadoor. Uiteraard komen hier kosten bij kijken en deze verschillen per situatie. Wil je bijvoorbeeld alleen de woonkamer laten stucen? Dan komt hier een andere prijs bij kijken dan als je de hele woning wil laten stucen. Ook verschilt het per stukadoor. Daarom geven we je nu alvast als tip dat je altijd eerst een aantal stukadoors met elkaar moet vergelijken.

De kosten van stucen

Dus, wat kost stucen? De kosten per m2 liggen ongeveer tussen de €10,- en €22,- voor het stucen van een muur, en tussen de €15,- en €20,- voor het stucen van een plafond. Er wordt aangeraden om offertes op te vragen van verschillende stukadoors, zodat je de kosten met elkaar kunt vergelijken. Ook moet je natuurlijk een goed gevoel hebben bij de stukadoor, waardoor een kennismakingsgesprek niet kan missen. Vertel tijdens dit gesprek al je wensen en bekijk of de stukadoor hieraan kan voldoen en hoe hij dit gaat aanpakken.

Vaak zijn er websites die stukadoors met elkaar vergelijken, waar je ook de reviews van vorige klanten kunt teruglezen. Niet alleen stukadoors moet je met elkaar vergelijken, maar ook elektriciens. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een elektricien in Den Haag?

De kosten van stucen

Een elektricien inschakelen

Als je op zoek bent naar een elektricien, dan is het net als bij een stukadoor belangrijk om er een aantal met elkaar te vergelijken. Gelukkig bestaan er in dit geval ook websites die verschillende elektriciens met elkaar vergelijken, en waar eerdere klanten reviews achter kunnen laten. Ga ervan uit dat een elektricien gemiddeld tussen de €35,- en €40,- per uur kost, zodat je een beetje weet welke prijs je kunt verwachten. De totaalprijs hangt natuurlijk af van de werkzaamheden en hoeveel tijd er nodig is om deze uit te voeren.

Onderhoud

Als je een goede elektricien gevonden hebt, kun je deze natuurlijk ook inschakelen voor eventuele volgende klusjes. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, dus zorg ervoor dat de elektrische installaties goed worden onderhouden. Laat onder andere de aardlekschakelaars eens in de zoveel tijd testen, houd de zekeringskast goed dicht zodat er geen stof bij kan komen en bekijk of de lasdozen op de juiste manier zijn afgesloten. Ook is het belangrijk om een elektrische installatie één keer in de vijf jaar te laten controleren door een elektricien. Natuurlijk kun je een elektricien ook altijd inschakelen als je bijvoorbeeld geen stroom hebt en je niet weet hoe je dit kan oplossen. Daarom is het fijn om een betrouwbare elektricien in te schakelen, zodat je weet dat de werkzaamheden juist worden uitgevoerd. Steek even tijd in het vinden van een goede elektricien, want daar zul je achteraf heel blij mee zijn!

«

»

Close