TOP
3x tips voor een vakantie naar Faro!
Vakantie

3x tips voor een vakantie naar Faro!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Faro en kun je wel wat tips gebruiken voor een onvergetelijke vakantie? Lees dan gauw verder. Faro is een populaire stad onder toeristen en dat is niet voor niets. De stad is erg makkelijk te bereiken met het vliegtuig en je kunt eenvoudig en snel tickets kopen bij een goede vliegtuigmaatschappij als bijvoorbeeld transavia. Eenmaal aangekomen in Faro wil je natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zien. Hieronder vind je een aantal tips voor een vakantie naar Faro.

Huur een auto en ga erop uit

Als je op het vliegveld in Faro aankomt, is het aan te raden om een auto te huren. Zo kun je niet alleen van de prachtige stad Faro genieten, maar ook uitstapjes maken naar steden en plekken in de buurt van Faro. Faro ligt in de Algarve en dit is de meest populaire vakantie provincie van Portugal. Met de auto kun je bijvoorbeeld een dagje naar Portimao, Lagos of Sagres gaan. Al deze plekken zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken. De kustlijnen van de Algarve zijn prachtig en erg divers. Ook is het water mooi helderblauw en heeft het een lekkere temperatuur. Met een huurauto kun je makkelijk verschillende stranden bezoeken in de Algarve!

Huur een auto en ga erop uit

Boek een tour door de stad Faro

Een leuke manier om de stad Faro te leren kennen is door een tour te boeken. Een gids leidt je dan rond door de stad en leert je alles over de geschiedenis van de stad. Zo krijg je een beter beeld van de stad en kom je ook langs alle mooie bezienswaardigheden die Faro te bieden heeft. Er zijn natuurlijk verschillende tours waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een groepstour boeken, maar ook een privétour. Of je kunt een audiotour boeken, waarbij je zelf door de stad loopt en ondertussen luistert naar alle informatie over de bezienswaardigheden. Het is maar net waar jouw voorkeur naartoe gaat!

Bezoek het natuurgebied Ria Formosa

Het natuurgebied Ria Formosa ligt tussen Faro en Tavira in en is erg bijzonder om te zien. Het natuurgebied bestaat uit een 60 kilometer lange lagune, waar je bijzondere vogels kunt spotten. Voor alle vogelliefhebbers natuurlijk een mustvisit! Verder kun je er genieten van vele schiereilanden, zandbanken, duinen en natuurlijk prachtige stranden. Een bezoekje aan Ria Formosa kan niet ontbreken tijdens een vakantie naar Faro.

Met al deze tips kun jij je goed voorbereiden op een vakantie naar de Portugese stad Faro!

«

»

Close