TOP
5 originele duurzame kerstcadeaus on a budget
Kerst

5 originele duurzame kerstcadeaus on a budget

Het kerstseizoen is een magische tijd van geven en delen, maar de kosten kunnen snel oplopen, vooral als je probeert duurzamere keuzes te maken. Gelukkig hoeft het kiezen van groene, milieuvriendelijke cadeaus geen aanslag op je portemonnee te zijn. Hier zijn vijf originele duurzame kerstcadeaus die niet alleen vriendelijk zijn voor de planeet, maar ook voor je budget!

Geef een tweede leven

Gerecyclede kerstdecoratie: het is altijd een mooi moment wanneer je je kerstboom aankleedt met glinsterende decoraties. Waarom zou je dit jaar niet kiezen voor gerecyclede kerstdecoratie? Deze spullen zijn niet alleen duurzamer, maar hebben ook vaak een uniek verhaal. Denk aan decoraties gemaakt van oude glazen flessen of gerecycled hout. Zo geef je niet alleen een cadeau met een verhaal, maar maak je de kerstboom van de ontvanger ook speciaal. Over verhalen gesproken, denk eens aan vintage sieraden. Mode komt en gaat, maar stijl is tijdloos. Verras iemand met een prachtig vintage sieraad. Of het nu een ketting, armband of ring is, vintage heeft een geschiedenis en is vaak veel interessanter dan nieuw. Bovendien verminder je met vintage de vraag naar nieuwe productie en geef je oude items een tweede kans. 

Doe het zelf

Er gaat niets boven een zelfgemaakt cadeau, vooral als het met liefde en zorg is gemaakt. Zelfgemaakte kerstdecoratie is dan ook ideaal als je echt indruk wil maken. Gebruik natuurlijke materialen zoals dennenappels, stofresten of oud papier om je eigen unieke kerstdecoraties te maken. Of wat denk je van zelfgebakken lekkers: want kerstmis is natuurlijk niet compleet zonder wat zoete verwennerijen. In plaats van kant-en-klaar te kopen, bak je je eigen koekjes, brownies of cake. Gebruik biologische ingrediënten en verpak ze in herbruikbare blikken of dozen. Wedden dat dit in de smaak zal vallen?

Doe het zelf

Groen en groeiend

Plant een boom: In plaats van een fysiek cadeau te geven, waarom niet bijdragen aan de planeet door een boom te planten in naam van je oma, nonkel of tante Beth? Er zijn tal van organisaties die je kunt steunen en verschillende bomen over de hele wereld die je kan kiezen. Go nuts!

De kerstperiode is het uitgelezen moment om te laten zien dat je om iemand geeft. Met deze duurzame en betaalbare cadeau-ideeën zorg je niet alleen voor een glimlach op het gezicht van je dierbaren, maar draag je ook bij aan een betere wereld, goed bezig!

«

»

Close