TOP
Je tuin toe aan een make-over? Zo hou je je gras gezond
Tuin

Je tuin toe aan een make-over? Zo hou je je gras gezond

Of je nu groene vingers hebt of niet, een tuin is altijd een beetje genieten. Hij biedt je rust, momenten om te ontspannen en een mooi uitzicht vanuit je ramen. Natuurlijk vraagt zo’n mooie tuin wel wat onderhoud. De meeste weken volstaat het om je gras af te rijden of wat bij te sproeien wanneer het een lange periode niet regent. Maar zo nu en dan heeft je gazon behoefte aan een totale make-over. Dat is nodig om het gras gezond te houden. Hier lees je hoe je gemakkelijk zelf aan zo’n make-over begint.

Gezonde grond

Om je gras goed te kunnen laten groeien en mooi gezond te laten zijn, is het belangrijk dat je de bodem van je gras genoeg kan voeden. Dit doe je door de grond te bemesten. Kunstmest aanbrengen op je gazon of op een groot stuk land gaat het gemakkelijkst met een sproeier. Sproeiers zorgen ervoor dat je kunstmest gemakkelijk en efficiënt kunt verspreiden. Welk soort sproeier je hiervoor nodig hebt, hangt een beetje af van je eigen voorkeur. Sproeiers bestaan immers in alle soorten en maten. Zo kan een sproeier handmatig, elektrisch, met benzine of met een batterij werken. Je kunt de sproeier op je rug dragen, gewoon vasthouden of kiezen voor een sproeivat op wielen. Neem zeker eens een kijkje in een speciaalzaak om te voelen wat voor sproeier jij het handigst vindt en om eventueel advies te vragen wanneer je niet goed weet welke sproeier het best is voor jouw tuin.

Gezonde grond

Basis voor gras of moestuin

Wil je een moestuin aanleggen of een grasveld inzaaien? Dan is het belangrijk om de grond waar je dit wil gaan doen, eerst te frezen. Frezen wil zeggen dat je de grond machinaal gaat bewerken, zodat hij weer gezond wordt en je gras of moestuin de ideale basis kan geven om goed te groeien. Net als sproeiers, bestaan ook grondfrezen in allerlei soorten en maten. Ook hier bepaalt jouw persoonlijke voorkeur en de aard van jouw gazon of moestuin welke frees het meest geschikt is voor jou. Zo zijn er frezen met verschillende werkbreedtes voorhanden, maar ook met geen, één of een aantal versnellingen. Vraag gerust advies aan een professional voordat je een frees koopt.

Winkel bij je thuis

Heb je geen speciaalzaak voor tuinmaterialen in je buurt, of winkel je gewoon liever van thuis uit? Dat is geen probleem. Je kunt je tuinmaterialen gemakkelijk online aankopen. Dit laat je toe om verschillende types en prijzen met elkaar te vergelijken. Bovendien kun je ook online advies vragen, dus je hoeft niet zonder informatie aan je zoektocht naar het perfecte tuingerei te starten. Je aankoop wordt naar je thuis verzonden, of je kunt hem zelf ophalen in de winkel. 

«

»

Close