TOP
Alles wat je moet weten voordat je omega 3 visolie gaat gebruiken
Gezondheid

Alles wat je moet weten voordat je omega 3 visolie gaat gebruiken

Ons lichaam is helaas niet in staat om visolie aan te maken. Daarom is het belangrijk om regelmatig (vette) vis te eten. Het probleem is alleen dat niet iedereen vis lust. Gelukkig kun je visolie niet alleen binnenkrijgen door vis te eten. Er zijn namelijk ook voedingssupplementen die de omega 3 vetzuren bevatten die ons lichaam nodig heeft. Overweeg je om visolie supplementen te gebruiken, maar twijfel je nog enigszins? In deze tekst lees je alles wat je hierover moet weten.

Waar is het goed voor?

Veel mensen vragen zich af waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat ons lichaam voldoende visolie binnenkrijgt. Hier kunnen we vrij kort over zijn, want visolie draagt bij aan de algehele gezondheid van het menselijk lichaam. De omega 3 vetzuren die visolie bevat (ALA, EPA en DHA) zijn onder meer in staat om het gezichtsvermogen te verbeteren. Bovendien is omega 3 visolie goed voor onze hersenen. Visolie heeft overigens ook een positieve invloed op het vetgehalte in ons bloed, is goed voor het hart en draagt bij aan het in stand houden van een normale bloeddruk.

Welke soorten visolie supplementen zijn er?

Welke soorten visolie supplementen zijn er

Wie visolie voedingssupplementen wil gebruiken ontdekt al snel dat visolie in verschillende vormen verkrijgbaar is. De meeste mensen kiezen ervoor om visolie capsules te slikken. Dit komt doordat de olie in een omhulsel zit. Het grote voordeel hiervan is dat je de smaak van visolie niet proeft. Het omhulsel heeft geen negatieve effecten, want dit lost namelijk op in onze maag. Ben je niet zo van de capsules? Dan betekent dit niet dat je geen (extra) visolie in kunt nemen. Je kunt namelijk ook voor visolie in druppelvorm kiezen. Je kunt een aantal druppels onder jouw tong aanbrengen. Wil de smaak liever niet proeven? Dan kun je ook een paar druppels toevoegen aan jouw eten. 

Bijwerkingen visolie

De meeste mensen die visolie voedingssupplementen gebruiken ervaren geen bijwerkingen, maar er zijn uitzonderingen. Zo kun je na inname van visolie te maken krijgen met zure oprispingen. Dit kan gepaard gaan met de geur of smaak van vis. Gebruik van deze voedingssupplementen kunnen bovendien maag- en darmklachten tot gevolg hebben. Je kunt er bijvoorbeeld misselijk door worden en van aan de diarree raken. Hoofdpijn, duizeligheid, huiduitslag, jeuk, verandering van smaak, jicht en bloedneuzen kunnen ook bijwerkingen zijn, maar deze komen zeer zelden voor.

Visolie supplementen kopenWil je gebruik maken van visolie voedingssupplementen? Dan ben je mogelijk benieuwd waar je ze kunt kopen. Je kunt allereerst een kijkje nemen bij een drogisterij bij jou in de buurt. Hier verkopen ze vast en zeker voedingssupplementen met visolie. Het aanbod is hier alleen niet altijd even groot. Wil je veel keuze hebben? Koop visolie voedingssupplementen dan online. De mogelijkheden zijn hier nagenoeg eindeloos.

«

»

Close