TOP
De voordelen van vitrage gordijnen
Interieur Wonen

De voordelen van vitrage gordijnen

Ben je op zoek naar leuke, praktische en moderne raamdecoratie? Dan heb je maar keuze genoeg! Zoveel keuze zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Laten we je daarom wat op weg helpen door de voordelen van de populaire vitrage gordijnen vast met je te bespreken!

1. Beschermen tegen de zon

Net als andere gordijnen beschermen vitrage gordijnen je kamer van een felle zonsinval. Maar in tegenstelling tot veel andere gordijnen, maken vitrage gordijnen de ruimte niet donker. Ze zijn gemaakt van een licht en gedeeltelijk transparante stof, wat ervoor zorgt dat de impact van de felle zon vermindert wordt, terwijl de ruimte gewoon lekker licht blijft. Met vitrage gordijnen kun je dus gewoon naar buiten kijken – zonder felle zon in je ogen!

2. Je kunt ze makkelijk combineren

Hoewel het fijn is dat vitrage gordijnen de ruimte lekker licht houden, kan het soms ook makkelijk zijn om een kamer geheel te verduisteren. Gelukkig kun je vitrage gordijnen ontzettend makkelijk combineren met andere gordijnen. Zo kun je bijvoorbeeld verduisterende gordijnen toevoegen om de ruimte ‘s avonds helemaal af te sluiten van de buitenwereld.

3. Helemaal naar eigen smaak en wens

Vitrage gordijnen zien er leuk, hip en modern uit, en passen in principe bij iedere interieurstijl. Ze zijn in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar, en je kunt online makkelijk vitrages op maat laten maken. Zo kun je de uitstraling van je woning met behulp van je gordijnen helemaal naar eigen hand zetten! Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi linnen vitrage gordijn? Of een strakke polyester variant?

Vitrage gordijnen voordelen

4. Ze creëren extra privacy

Hoewel het fijn is om privacy te hebben, is het minder gezellig om de hele dag verduisterende gordijnen dichtgetrokken te hebben. Je wilt natuurlijk wel wat licht, sfeer en ruimte in huis gedurende de dag. Vitrage gordijnen zijn bij uitstek geschikt om privacy te creëren zonder een donkere ruimte te krijgen. Je kunt de inkijk in je huis flink verminderen (er worden met vitrage gordijnen enkel nog silhouetten gezien)!

5. Vlot en speels

Als laatste punt leggen we de focus nog even op de uitstraling van de vitrage gordijnen: deze zien er namelijk ontzettend vlot en speels uit. Dit maakt ze ideaal voor de moderne of industriële woning, maar ze zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat een landelijke of klassieke woning een wat speelsere uitstraling krijgt. Laat de kleuren van je vitrage gordijnen overeen komen met je kleurenthema, en je bent al een heel eind op weg!

«

»

Close