TOP
Kids

Activiteiten met de kinderen in lockdown

Nu we in een totale lockdown zitten en dus thuis lesgeven en geen plek hebben om naartoe te gaan met de kinderen, zullen we iets moeten verzinnen om tussen onze eigen vier muren te doen. Geen binnenspeeltuin, geen gebakje bij de bakker en niet uit eten of naar de film. Dus hoe lossen we dat op? Hoe zorg je ervoor dat jij en je gezin niet gillend gek worden van verveling? Hoe vermaak je je kinderen, groot en klein? Moet daarvoor de hele dag de TV aanstaan of zijn er ook nog andere opties?

Wandelen

Ik hoor de tieners al zuchten, maar een frisse neus halen (ook al vriest het) is fijn voor je hoofd. Hoe koud het ook is en hoe hard het ook waait of regent: buiten zijn helpt je met ontstressen en zorgt ervoor dat je volle brein even tot rust komt. Het is namelijk niet niks om zoveel online lessen te volgen elke dag. Het maakt je sneller moe dan een dagje les op school. De hele dag naar een scherm staren is niet fijn voor je hoofd. Het geeft erg veel prikkels. Daarom: jas aan, sjaal en muts en ga lekker een stukje wandelen. Ga op zoek naar de mooie plekjes in de buurt en kijk of je nieuwe straatjes en weggetjes vinden kunt. En dan gauw weer naar binnen voor wat lekkers en een warme kop thee. Dat is pas knus!

High tea

We kunnen nu niet naar een koffiebar om te genieten van een uitgebreide high tea, maar we kunnen het ook gewoon thuis doen toch? Niet aan de eettafel, maar een ander plekje in huis. Of, als het niet te koud is: in het tuinhuis. Haal in de winkel lekkere zoete hapjes en hartige hapjes, wat lekkers om te drinken: speciale thee en een frisse sap. Misschien zelfs alcoholvrije champagne voor de kinderen. Maak er een feestje van. Wil je er echt een grote activiteit van maken? Dan kun je er ook nog voor kiezen om samen met de kinderen de keuken in te duiken en de hapjes zelf te maken!

Spelletjes

Zullen we alle schermpjes eens uit doen en op de zolder de ouderwetse bordspellen tevoorschijn halen? Puzzels, vier op een rij, mens-erger-je-niet en cluedo. Uno en Yahtzee. Plan een leuke spelletjesmiddag en ga met je kids aan de eettafel zitten. Hapjes en wat te drinken erbij en dan komt het wel goed. Op deze manier ben je veel meer samen bezig. Geen afleiding door video’s en games, maar samen en aandacht voor elkaar. Wie heeft die echte winnaars instelling? 

Help mama maar

Tja, het is nu eenmaal zo: ouders hebben het nu extra druk. Thuis werken, het huishouden en ook nog eens de kinderen lesgeven. Het is nogal een last op de schouders en het is ook niet gek dat men niet overal aan toe komt. Dus als de lessen voor vandaag klaar zijn, kunnen de kinderen vast wel een handje helpen. Misschien de vaatwasser inruimen, de was vouwen en wegleggen, bedden opmaken en alles afnemen met een nat doekje. De oudere kinderen kunnen wel stofzuigen of dweilen. Dan heeft papa of mama tijd voor de badkamer en het toilet. Het is maar een kleine taak, het is zo gedaan samen. En dan is er in de avond voor iedereen tijd voor ontspanning. Lekker toch? En veel kinderen vinden het ook best leuk om samen bezig te zijn in huis!

Hoe kom jij de dagen door?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close