TOP
Dit is de ideale verlichting voor jouw badkamer
Wonen

Dit is de ideale verlichting voor jouw badkamer

Ben jij op zoek naar de ideale verlichting voor in jouw badkamer? Logisch! Waarschijnlijk heb je al heel wat varianten van verlichting voorbij zien komen en ben je door de keuzestress gestagneerd in je zoektocht. Geen paniek, want we helpen je graag bij het vinden van de perfecte verlichting. Naast functionele verlichting zal je ook op zoek moeten naar sfeerverlichting, wat in de badkamer nog best een uitdaging kan zijn. We helpen je graag een handje op weg!

Stijlvolle spots

We beginnen graag met een van de meest voorkomende badkamerverlichting soorten, namelijk de inbouwspots in het plafond. Deze zijn duurzaam en gaan lang mee, kunnen goed tegen vocht en waterdamp en zijn vaak ook nog eens dimbaar. Zo kun je ze op de vroege ochtenden of late avonden ook lekker dimmen om even tot rust te komen. In plaats van badkamer spotjes in het plafond te laten installeren, kun je deze natuurlijk ook op andere plekken plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de rand van je bad of rondom de grenzen van je badkamer. Misschien vind je het leuk om wat spotjes langs je spiegel te plaatsen voor een chic effect. Zo kies je voor iets wat net wat specialer is, maar heb je nog steeds de volledige verlichting die je nodig hebt.

Spiegel met verlichting

Tegenwoordig kun je allerlei soorten spiegels vinden met high tech snufjes, zoals een verwarmde spiegel of een spiegel met ingebouwde muziekboxen. Ook kun je kiezen voor een spiegel met ingebouwde verlichting. Dit is dubbel zo efficiënt, want je kunt dit licht ook wel gebruiken om je klaar te maken voor de dag. Tot slot zijn er tegenwoordig ook opties om verlichting achter de spiegel te plaatsen, zodat deze als het ware ‘uit de muur’ springt. Dit ziet er ontzettend stijlvol uit en verlicht direct de rest van de ruimte.

Doe eens iets anders!

Doe eens iets anders!

Als jij houdt van een bijzonder interieur en je niet in huis wilt halen wat iedereen al heeft, kijk dan eens naar wat meer unieke verlichting. Denk aan een waterdichte kroonluchter of bijzondere lichtstrips langs de randen van de spiegel of het bad. Zeker als jouw huis sowieso al meer unieke items bevat, dan mag je dit best doortrekken naar de badkamer. Kies vooral verlichting waar jij rustig van wordt, wat in de badkamer zeker van pas kan komen. Het hoeft allemaal niet volgens de norm, want het is jouw huis en jij moet je hier lekker op je gemak voelen!

«

»

Close