TOP
Dit moet je weten over het leasen van een auto
Praktisch

Dit moet je weten over het leasen van een auto

De meeste Nederlanders willen graag bezitten over een auto. Deze vierwieler kunnen ze gebruiken om naar het werk te rijden, maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om de kids naar school te brengen. In sommige gevallen heeft een Nederlands huishouden hierdoor zelfs twee of nog meer auto’s op de oprit staan. In het verleden moest hiervoor veel geld uitgegeven worden aangezien de voertuigen gekocht moesten worden. Tegenwoordig is dat niet langer het geval, je hoeft de aankoop namelijk niet meer in één keer te financieren. Dit komt vanwege de intrede van leasecontracten voor auto’s. In dit artikel vind je meer informatie over het leasen van een wagen!

Je moet het leasen van een auto een beetje zien als een abonnement of een langetermijnhuur. Je moet namelijk elke maand een vergoeding betalen aan de leasemaatschappij gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit bedrag dekt niet alleen het leasen van de auto, maar ook de reparaties, het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting. Alleen de brandstof moet je nog zelf betalen als je via Private Lease Used een occasion leaset. Dat is hedendaags namelijk ook mogelijk in Nederland, leasecontracten worden niet langer voor alleen gloednieuwe vierwielers afgesloten.

Leasecontract auto

Normaliter duurt een leasecontract 4 tot 5 jaar, maar dit hoeft niet beslist het geval te zijn. Je kunt de looptijd namelijk zelf bepalen in het contract. Eventueel kan de duur ook verkort wordt door een clausule die ervoor zorgt dat je de leaseovereenkomst op kunt zeggen. In het contract wordt bovendien een afstand opgenomen die je per jaar rijdt in de leaseauto. Een leasecontract van 4 jaar met 10.000 km per jaar betekent bijvoorbeeld dat de leaser in de loop van het contract van 5 jaar 40.000 km kan rijden zonder extra kosten. Overschrijd je dit aantal? Er worden dan extra kosten in rekening gebracht.

Als het leasen van een gloednieuwe auto of een occasion via Privateleaseused.nl je wel wat lijkt, wil je uiteraard graag weten hoeveel dit kost. Dit hangt van een paar factoren af. Zo speelt onder meer het model op dit vlak een rol, net als de looptijd. Wel is het een feit dat een occasion leasen normaliter goedkoper is dan het afsluiten van een leasecontract voor een nieuw model. Al voor minder dan 200 euro kun je een tweedehandsauto leasen, wat bij de nieuwe vierwielers vaak niet het geval is. Vergeet niet dat je ook nog de brandstof zelf moet betalen!

«

»

Close