TOP
Een nieuwe eetkamerbank? Hier moet je op letten!
Interieur Wonen

Een nieuwe eetkamerbank? Hier moet je op letten!

De eetkamer is een plek waar we veel te vinden zijn. Hier genieten we van lekker eten met vrienden en familie, maar ook is het fijn om hier de tijd te nemen om met elkaar te kletsen en goede gesprekken te voeren. Om deze ruimte fijn en comfortabel te maken is het plaatsen van een eetkamerbank een superleuke optie! Er zijn uiteraard wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en in deze blog lees je hier alles over. Laten we snel beginnen…

#1. Inspiratie

Voordat je begint met het uitzoeken van een mooie, nieuwe eetkamerbank is het goed om te weten wat jouw stijl is en wat er bij de rest van je interieur past. Je wil namelijk niet overhaast een keuze maken waar je achteraf toch niet heel blij mee bent. Kijk daarom eerst goed naar wat inspiratie online en in woonbladen bijvoorbeeld. Zoek op Pinterest en maak een bord aan met allemaal favorieten. Hierdoor wordt het inzichtelijk wat jij mooi vindt. Vergeet niet om ook rekening te houden met het materiaal van de bank. Leer, stof en kunstleer zijn bijvoorbeeld populaire opties, maar elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Zo is leer duurzaam en gemakkelijk schoon te houden, maar gevoelig voor krassen en zo is stof in veel kleuren te verkrijgen, maar is dit weer gevoeliger voor vlekken.

#2. Afmeting

Wanneer je een eetkamerbank gaat uitkiezen is het ook belangrijk om de juiste afmetingen aan te houden. Kijk goed wat er past aan jouw eettafel en zorg dat de hoogte en lengte van de eetkamerbank klopt. Kijk ook goed of er voldoende ruimte is om aan te zitten met je knieën. Je wil wel genoeg ruimte overhouden en niet knel zitten, omdat het bankje te hoog is. Kijk hierbij ook naar het aantal zitplaatsen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om niet een recht bankje te nemen, maar zelfs een hoekbankje aan tafel. Hierdoor kunnen er nóg meer mensen zitten en neemt het niet zoveel ruimte in als een stoel bijvoorbeeld.

#3. Budget

Het is uiteraard ook goed om vooraf al een budget vast te stellen, zodat jij weet wat je wil uitgeven aan een mooie eetkamerbank. Houd hierbij rekening met het ontwerp van de bank en de kwaliteit. Je kunt de eetkamerbanken namelijk in verschillende prijsklassen halen. Wanneer je één keer goed investeert in een eetkamerbank heb je hier lang profijt van. Kies daarom wellicht voor een wat duurdere bank, zodat je hier lang mee kunt doen en de kwaliteit en comfort op nummer één staan.

#4. Opbergruimte

Heb jij een wat kleinere ruimte in de eetkamer of wil jij gewoonweg wat meer ruimte creëren? Dan kun je ook kiezen voor een eetkamerbank waar je onder de zitting ruimte hebt. Hier kun je bijvoorbeeld tafelkleden of andere tafelaccessoires inleggen. Hiermee zorg je ervoor dat de eetkamer georganiseerd en netjes blijft en kun je optimaal gebruik maken van de ruimte.

Ga jij een nieuwe eetkamerbank uitzoeken? Kijk dan goed naar jouw eigen stijl, het materiaal, de afmetingen en jouw budget. Wil je meer tips om jouw eetkamer helemaal af te maken? Neem dan eens een kijkje online, zodat jij niet alleen een nieuwe eetkamerbank, maar ook andere accessoires toevoegt. Heel veel plezier en succes met jouw zoektocht.

«

»

Close