TOP
Experimenteer met koffie: probeer eens iets nieuws!
Thuis / Lifestyle

Experimenteer met koffie: probeer eens iets nieuws!

Ben jij een echte koffie-addict? Wij kunnen een lekker kopje ook wel appreciëren. Maar hebben – net als jij misschien – ook eens nood aan wat variatie. Experimenteren met koffie en eens iets nieuws proberen kan erg verrassend zijn. Probeer jij deze ideetjes ook uit?

Koffie met siroop

Je ziet ze vaak passeren op sociale media: de instagrammable siropen om je koffie mee te verrijken. Ze zijn beschikbaar in tot de verbeelding sprekende smaken zoals speculaas, karamel, hazelnoot en zelfs popcorn!

Om die lekkere siroop snel en makkelijk in je koffiecreatie te gebruiken, kan je gebruikmaken van een fancy dispenser. Met zo’n praktische pomp pimp jij je koffie in no time! En het staat ook leuk op je aanrecht! Voor deze koffiecreatie raden wij koffiebonen of Senseo pads aan.

Cold brew

Cold brew

Cold brew coffee of koffie volgens de koude brouwmethode is koud gezette koffie. Niet te verwarren met ijskoffie, waarbij je warme koffie laat afkoelen met ijsblokjes. Bij cold brew zet je echt koffie met koud water. Bij deze brouwmethode duurt het langer om je koffie écht op smaak te laten komen. Vraag je je af waarom je net méér tijd zou spenderen aan het zetten van koffie? Daar is een goede reden voor: cold brew smaakt net iets anders dan je gebruikelijke kopje. De smaak is zachter en zoeter. Probeer ook een cold brew latte of een iced latte!

Bulletproof koffie

Koffie mengen met onverwachte ingrediënten kan ook leuk zijn. Wat dacht je van koffie met boter en kokosolie? Dit brouwsel wordt bulletproof koffie genoemd en is qua smaak vergelijkbaar met een romige latte, inclusief vetlaagje. Voor een stevige bulletproof koffie gebruik je het best lekkere koffiebonen, zoals Starbucks koffiebonen. Deze koffie zou ervoor zorgen dat je langer een verzadigd gevoel hebt.

Dalgona-koffie

Dalgona-koffie is opgeklopte koffiecrème op melk en geeft je koffiemomentje net die extra toets. Doe enkele lepeltjes oploskoffie, suiker en heet water in een kom en klop het geheel op tot een luchtige crème. Neem een glas, vul het met ijsblokjes, veel melk en de opgeklopte crème. Deze koffiecreatie drink je met een rietje.

Lekkere koffiecreaties

Wil je je gewone kop koffie, espresso of cappuccino graag wat meer spice geven? Probeer dan eens wat nieuwe koffie-experimenten. Test bovenstaande ideetjes uit om te weten te komen welk experiment jou het meest bevalt. Smakelijk!

«

»

Close