TOP
Hoe kun je meer hout toevoegen aan de slaapkamer
Interieur Thuis / Lifestyle

Hoe kun je meer hout toevoegen aan de slaapkamer?

Hout is een hele populaire materiaalsoort voor in het interieur. Dit komt door de warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn diverse manieren om meer hout toe te voegen aan je woning, waaronder in de slaapkamer. Laat je inspireren door de ideeën uit het onderstaande artikel en voeg zelf eens wat meer hout toe. Het effect is super sfeervol!

Moderne houten bedden

Het bed vormt het middelpunt van de slaapkamer. Om direct meer sfeer toe te voegen kun je dus kiezen voor een houten variant. Houten bedden zijn verkrijgbaar in veel designs. Van landelijk tot aan klassiek. De voorkeur gaat meestal uit naar een moderne variant. Deze heeft een strak houten frame en is gemakkelijk te combineren met andere houten meubels. Een bed van hout is eenvoudig te onderhouden en gaat lang mee. Voor de kinderkamer zijn er ook veel schattige houten bedden verkrijgbaar!

Houten wandbekleding

Als je hout echt als blikvanger wil gebruiken, is het leuk om houten wandbekleding toe te voegen. Denk hierbij aan een houten lattenwand, een akoestisch paneel of houten lambrisering. Het is ook tof om zelf een hoofdbord van hout te maken voor achter je bed.

Kasten van hout

Of het nou gaat om een nachtkastje, kledingkast of ladekast: hout is altijd een goede keuze. Let er wel op dat de kleur goed samengaat met andere houtelementen in de slaapkamer. Voor een Scandinavische look is hout met een lichte kleur bijvoorbeeld erg mooi, maar voor een robuuste uitstraling kun je kiezen voor een donkere houttint.

Houten bureau in de slaapkamer

Houten bureau in de slaapkamer

Als er nog genoeg ruimte over is, is een houten bureau een hele leuke toevoeging. Je kunt het gebruiken als thuiswerkplek of als make-up tafel. Koop een bijpassende houten stoel en maak deze eventueel wat comfortabeler met een kussentje. Hierboven zie je een mooi voorbeeld van een houten bureau met een moderne retro look.

Sfeervolle houten vloer

Uiteraard kan hout ook worden toegepast op de slaapkamervloer. Vind je een massief houten vloer te prijzig of zoek je een onderhoudsvriendelijker alternatief? Dan is laminaat of PVC met een houtlook een prachtige vervanging. Het straalt even veel sfeer en warmte uit als een echte houten parketvloer.

Houten woonaccessoires

Er zijn ook subtiele manieren om wat meer houtelementen in je slaapkamer terug te laten komen. Koop bijvoorbeeld een mooie passpiegel met een houten frame, houten fotolijsten of verlichting met details van hout. Er zijn allerlei hippe woonaccessoires verkrijgbaar waarbij dit natuurlijke materiaal de hoofdrol speelt.

«

»

Close