TOP
Hoe lang van tevoren plan jij een barbecue?
Thuis / Lifestyle

Hoe lang van tevoren plan jij een barbecue?

Een barbecue plannen, hoe lang van tevoren doe jij dat? In ons Nederlandse klimaat is het vaak best lastig om te voorspellen wanneer het nu typisch BBQ-weer zal zijn. Soms wordt er voor een zaterdag prima weer voorspeld, zonnetje, droog en twintig graden, maar blijken er puntje bij paaltje toch heel wat wolken te zijn die de boel in de war schoppen. Daar staat tegenover dat de zon zich soms ook onverwacht laat zien, en we zonder dat we hem zagen aankomen opeens te maken hebben met een prachtige BBQ-dag.

Je moet wel voorbereidingen treffen

Het lastige aan een BBQ is dat je wel een klein beetje tijd moet hebben om voorbereidingen te treffen. Je moet goed barbecue vlees in huis halen, bijvoorbeeld. Wordt het onverwacht opeens mooi weer, dan kun je erop rekenen dat dat best een lastig klusje wordt. De rijen bij de slager kunnen binnen no time aardig lang zijn, en het goede vlees voor de BBQ plotsklaps uitverkocht.

Daarom is het fijn om je BBQ in ieder geval één dag van tevoren te plannen. Dat geeft je genoeg tijd om alle ingrediënten in huis te halen. Je bent dan ook niet afhankelijk van de slager om de hoek, maar kunt gebruik maken van een online slager. Deze heeft niet alleen altijd meer dan genoeg prima BBQ-vlees op voorraad, hij komt het ook nog eens tot aan je voordeur bezorgen. Dat is alweer een hele zorg minder! Kun jij je richten op het in huis halen van al het andere dat je nodig hebt. Zeker als je van plan bent om wat mensen uit te nodigen, is er meer nodig dan alleen vlees, tenslotte. Er moeten genoeg drankjes zijn voor iedereen, maar ook bijgerechten, stokbrood en sausjes moeten in huis worden gehaald.

Je moet wel voorbereidingen treffen

En als het weer dan opeens omslaat?

Zal je altijd zijn. Heb je de dag van tevoren alles geregeld, heb je alles in huis voor de perfecte BBQ, slaat het weer toch opeens om. Gaat het in de avond of middag al regenen, in plaats van in de nacht, of heeft het zonnetje toch te veel moeite om door de wolken heen te breken. Het hele festijn afgelasten, dan maar?

Vaak is dat niet nodig. Met een beetje inventief denken kan je BBQ gewoon doorgaan. Heb je een flink afdak in je tuin, of aan je huis vast? Dan kan de BBQ daar gewoon droog staan. Misschien kun je er ook wel droog zitten met zijn allen, en anders doe je dat gewoon binnen. Af en toe loopt er eens iemand naar buiten om het vlees te checken, en verder ga je gewoon te werk zoals je van plan was: gezellige mensen, lekker eten en voldoende tijd om eens goed bij te praten.

«

»

Close