TOP
Trendy houten jaloezieën praktisch én stijlvol
Interieur Wonen

Trendy houten jaloezieën: praktisch én stijlvol

Sinds het begin van de coronacrisis brengen we allemaal een hoop meer tijd door. Dat zorgde er vorig jaar al voor dat er massaal in huis geklust werd. Vind jij het nu ook tijd voor een metamorfose van je woning? Afhankelijk van hoe groot je het wil aanpakken zijn er diverse dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld op kleine schaal al heel wat bereiken met een nieuwe lamp of nieuwe kussen op de bank. Denk je aan een groter project, dan zou andere raambekleding wel eens wat voor je kunnen zijn. Erg populair zijn houten jaloezieën, die niet alleen praktisch maar ook stijlvol zijn. Waarom je hiervoor zou kiezen?

Ze passen bij ieder interieur

Met hun levendige uitstraling maken ze een interieur echt compleet. Houten jaloezieën hebben een esthetische veelzijdigheid en passen daardoor bij elk decor. Afhankelijk van het houtsoort dat je kiest voor je houten jalouzie, kun je gaan voor een modernere, egale kleur, of bijvoorbeeld juist voor landelijke, robuuste uitstraling met bredere lamellen met een zichtbare houtnerf.

Goede klimaatbeheersing

Er is tegenwoordig veel aandacht voor de duurzaamheid van woningen. Houten jaloezieën helpen je minder energie te verbruiken om je woning warm te houden in de winter. Door het dikke natuurlijke materiaal is er sprake van een goede isolatie. Dit geldt overigens net zo goed voor de zomer, zeker omdat we steeds vaker te maken lijken te krijgen met extreme hitte. Heb je geen of onvoldoende zonwering aan de buitenzijde van de ramen, dan helpen jaloezieën om het interieur koel te houden.

Zelf de hoeveelheid daglicht in huis bepalen

Zelf de hoeveelheid daglicht in huis bepalen

Heb je veel last van verblindend zonlicht binnen, door de locatie en oriëntatie van je woning? Met houten zonwering is het niet gelijk een alles-of-niets-keuze, iets dat vaak wel het geval is bij bijvoorbeeld gordijnen. Houten jaloezieën geven je veel controle over de hoeveelheid licht die je woning binnenkomt. Bovendien zorgen ze voor meer privacy. Door ze meer open of dicht te draaien bepaal je hoeveel inkijk er mogelijk is, zonder het gelijk te hoeven verduisteren binnen.

Duurzaam door materiaalgebruik en lange levensduur

Houten jaloezieën kunnen bijvoorbeeld gemaakt zijn van bijvoorbeeld bamboe, lindehout of Abachi. Hoewel het ene houtsoort steviger is dan het andere, is het wel zo dat jaloezieën zeer veerkrachtig zijn en dus lang meegaan. Een groot voordeel van het kiezen voor houten jaloezieën is dan ook dat ze door de lange levensduur relatief weinig kosten. Je hoeft minder vaak te investeren in nieuwe jaloezieën, en bent verder weinig geld kwijt aan onderhoud.

De mogelijkheid tot maatwerk

Tot slot is het goed om te benoemen dat houten jaloezieën veel mogelijkheden bieden voor maatwerk. Moeilijk te bereiken ramen, of ramen met een afwijkend formaat? Een uniek stijlstatement willen maken? Het is allemaal mogelijk!

«

»

Close