TOP
Vakantie Zomer

Corona proof op vakantie

Corona. Wat zijn we dat woord zat hè? Het beperkt ons en heeft voor velen al voor veel verdriet en problemen gezorgd. We willen er vanaf en we willen er even uit. En de tijd van vakanties (nou ja, het boeken van vakanties) is weer aangebroken. Hopelijk kunnen we dit jaar weer lekker op reis, maar zo niet, dan is het wel fijn om een corona proof alternatief te hebben. Op vakantie in eigen land, zonder risico’s op besmettingen, zonder mensen om je heen en gewoon op anderhalve meter afstand. Hoe doe je dat? Hier zijn een paar leuke ideeën om je op gang te helpen. 

Overnachten bij de boer

Dit is zo’n leuk idee als vakantie. Helemaal met kinderen. Er zijn verschillende boeren die ook hele luxe tenten hebben, zodat er overnacht kan worden op de boerderij. Je tent heeft een eigen toilet en bad. Je hoeft het dus niet te delen met andere vakantiegangers: corona proof. Voor de kinderen is er van alles te doen. Genoeg speeltoestellen, zand en water, hooi en modder. Er is een dagschema, waarop alle activiteiten staan, die je (met je kinderen of juist alleen de kinderen) kunt volgen. Ben je dol op koeien en geeft het geluid van hun geloei je al ontspanning? Kies dan voor een melkveebedrijf om te overnachten. Maar ook kippen, varkens of alpaca’s zijn een optie. Hoe tof is dat? Je kunt de boer helpen en je kinderen leren meteen ook iets over het boerenleven. Qua verblijf kun je het zo luxe maken als je wilt met ontbijt op bed en gehuurde beddengoed, handdoeken en nog veel meer. Geniet ervan!

Op weg met de camper

Ben je een echte wereldreiziger en wil je de wereld zien? Wil je je kinderen kennis laten maken met nieuwe culturen of gewoon meer zien van ons koude kikkerlandje? Dan is de camper helemaal perfect voor jou. Knus en gezellig, maar ook mobiel. Je kunt gaan en staan waar je wilt, met eigen sanitair: corona proof. Zo kun je van stad naar stad reizen, verschillende landen bezoeken en op je eigen tempo van je vakantie genieten. Vergeet niet van tevoren een standplaats te regelen, want niet overal mag je zomaar ergens in the middle of nowhere je camper parkeren en overnachten. Daarbij is het ook veiliger om een officiële standplaats op te zoeken en kun je ook voor dingen zoals stromend water daar terecht. 

Een eigen huisje op het park

Ja, dit is ook nog steeds mogelijk. Een eigen huisje op een vakantiepark. Het is volledig corona proof, omdat je je eigen afgebakende stukje hebt, met alles wat je nodig hebt. Bedden, een keuken, een douche en wc en een klein ‘tuintje’. Neem gezelschapsspellen mee om in de avond samen te doen of kijk lekker ontspannen TV, voordat je naar bed gaat. Op het park zelf kun je vaak al lekker zitten en de kinderen lekker spelen, maar ook fietsen huren (of zelf meenemen) om er lekker op uit te gaan. Het is eigenlijk een beetje zoals thuis, maar dan net anders. En als tip voor het eten: houd het simpel, makkelijk en lekker. Ga niet elke dag staan sloven, maar kies ook eens voor pizza’s uit het winkeltje of een kant-en-klare hap. Steek de barbecue aan of haal een frietje. Het is vakantie: genieten!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close