TOP
Gezondheid Kids

Bewegen met kinderen

Beweging is belangrijk. Dat hoor je overal en eigenlijk weet je het ook wel, toch? Naast gezonde voeding (en dat betekent niet dat je nooit een taartje mag eten of een maaltijd van de Chinees mag afhalen hoor)is beweging goed voor je. Je spieren verzuren niet, je werkt aan je conditie en je bouwt spiermassa op. Maar naast dat het goed is voor je lichaam, is bewegen ook heel erg gezond voor je hoofd. Je mentale gezondheid krijgt ook een boost als jij gaat bewegen. Of het nu in de sportschool is of een intensieve yoga workout thuis: het zorgt ervoor dat je je gedachten kwijt kunt, je hoofd leeg wordt en jij weer ruimte hebt om creatief bezig te zijn. Maar wat nu als je moeder bent en je niet zomaar een uurtje weg kunt naar de sportschool? Wat nu als je niet de discipline hebt om elke dag minstens een half uur in je slaapkamer of op de zolder een goede workout te doen? 

Sporten met kinderen

Ja echt, het is mogelijk. Heel veel vrouwen gingen je al voor. En het is ook helemaal niet zo’n hoge drempel. Al begin je maar met wandelen. Flink de pas erin. Heerlijk. De kinderen mee, op hun fiets, loopfietsje of in de wagen. Een lange wandeling om een frisse neus te halen en daarna even een pauze in de speeltuin (leuk voor de kinderen, dat houdt ze gemotiveerd) en dan weer terug naar huis. Zijn jullie wel in voor een poosje lopen? Je kunt een snack en wat drinken meenemen, voor het geval dat iemand honger of dorst krijgt onderweg. 

Laat de auto maar staan

We pakken al gauw de auto als we ergens naartoe gaan. Al is het maar een kilometer: hup, de auto in. Jammer, want juist die afstand had je al mee kunnen pakken voor je dagelijkse workout. Kinderen mee in de wagen of op het fietsje en jij je loopschoenen aan. Wandelend naar de winkel. Naar je moeder, naar de apotheek of naar het park. Boodschappen doen (als het niet je grote weekboodschappen zijn dan) kun je ook doen met de fiets. Voor- en achterop de kinderen en de gekochte spullen in de fietstassen. Je zult merken dat je er ook weer energie voor terug krijgt! Want zo’n eindje fietsen of wandelen, daar wordt jouw lichaam blij van, maar ook je hoofd.

Een sporthorloge

Heb je een extra motivatie nodig of wil je goed bijhouden hoe actief je eigenlijk bent op een dag? Dan is een sporthorloge wel iets voor jou. Er zijn verschillende soorten en maten te verkrijgen. Ook in prijs zit er flink verschil. Doe wat bij jou past. Veel sporthorloges kun je linken aan een app op je telefoon, zodat je kunt zien welke activiteiten je hebt gedaan, hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel kilometers je hebt afgelegd en de route die je achter je hebt liggen. 

Heb je aan het eind van de dag nog niet je doel gehaald? Maak dan na het eten nog een ommetje. Verzet je grenzen. Haal je doelen en stel nieuwe doelen. Je zult zien dat je je er beter van gaat voelen en dat je de beweging ook steeds meer nódig zult krijgen Dat je het zult missen als je een dag niet je doel behaalt of te druk bent om aan beweging te doen. 

Doe jij aan sport?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close